Tuesday, March 30, 2010

Hujan rintik-rintik....

Hujan rintik-rintik...air bergelora....tu antara lagu yg masa kecik2 suka nyanyi...tp aku dh lupa lirik yg seterusnya...yg aku ingat...nnt akhir sekali akan terbentuk rupa org dlm bentuk cartoon...hehehe....

Walaupun ikut jadual 4 musim...skrng nie dah spring...bunga pun dah mula kembang semangkuk..waktu pun dah bertukar ke British summer time....tapi kesejukan masih terasa sebabnya hujan yg turun saban hari....macam musim tenkujuh pun iyer gak :) kadang-kadang lebat...dan selalunya renyai-renyai hampir sepanjang hari...Kira mmg rezeki family aku datang last 2 weeks...cuaca sangat2 baik hati....matahari memancar2 jer...awan pun cerah jer....cuma ptg sebelum bertolak ke airport...baru hujan mula turun...

Mmg lenggang suasana kawasan umah aku...sebab skrng tengah cuti Easter...jadi rata2 students balik kampung tak pun pergi berjalan2....kitorng???? lepak2 jer kot cuti Easter nie...tolong jaga Portswood..sebabnya dah bercuti awal sebelum nie....hehehe...habis2 nak jalan pun dekat2 sini jer laa kot....sebabnya cik Tom2 pun akan berkhidmat utk org lain.....letih berjalan 2 minggu lepas pun masih terasa gak...dari segi badan dan jugak poket...hehehe....

Tunggu bulan 5 lak kot ;) berjalan lagi???? nak buat mcm mana...kali nie...family mak mentua pulak aku nak datang....x kan nak bawa jalan2 kat Portswood jer :P selain tu laki bini nie kaki jalan ;) jadi...lupakan lah kisah nak bawa balik keter sebijik kat Msia...yg semacam tradisi jer kalo org2 kita datang sini....sebabnya...duit tabung kami habis kat jalan... bukan sebab kami berlebih2 duit..realitinya...tapi sebabnya kami mmg suka berjalan & makan.....hehehe...lain org lain citarasa kan :) x salah sebenarnya..dlm keadaan kewangan yg agak terhad...kena ada opportunity cost...yg bawa balik keter...xleh laa nak bising2 x banyak berjalan...sbb dpt bawa balik keter nnt...yg banyak berjalan pulak..x boleh nak mengeluh x dpt bawa balik keter...sbb duit dh habis buat berjalan...jadi sgt adil ok ;) unless anda mempunyai pekerjaan yg teguh dan lumayan...kemungkin x memerlukan anda membuat pilihan...dua2 boleh sapu.....itu satu bonus!!rezeki memasing.....x elok nak jeles2 kan....patut bersyukur lagi ada laaa & happy dengan rezeki kengkawan..wallaaaa.......ooh yaaa...tapi bawa balik keter pun..keter org lain..keter abah aku kot ;) wink..wink...

Skrng nie...masa utk mengemas apa2 yg patut...bulan 5 sudah mau tukar suasana/angin...x jauh...just few blocks from our current house....rumahnya pun comel gak mcm rumah skrng..InsyaAllah...barang2 gedabak x banyak...kebanyakan barang2 kecilan jer...tu yg letih nak packing tu....waaaaa....

No comments: