Wednesday, March 31, 2010

Kisah Aber lagi...

Jom tengok tempat abah belajar.....ikutnya abah nak jumpa x-supervisor..Prof. Mike...dlm website uni mamat tu masih wujud...rupa2nya...jadi mamat tu dah keje kat Uni. Manchester...cuma jadi visiting Prof. jer...adusss....selepas berhempas pulas...di usia 27 tahun..balik Msia dgn status Dr..motivasi tinggi....sbb zaman tu...komunikasi x secanggih skrng....jadi cepat2 belajar...cepat2 habis...boleh balik cepat2....hehehe...semuanya nak cepat.....i'm proud of you abah...how i wish that i can follow your footsteps...InsyaAllah...

tempat jatuh lagi dikenang...........Hospital nie pun termasuk dalam agenda jejak-jejak kekasih..jangan memain...heheheh.....



haaaa....kat Aberysthwyth xde airport....jadi abah dan mama mula-mula sampai sini naik train...back for good pun pakai train gak.....jadi datang kali nie pun....kena tengok train station nie gak ;)


Pekan Aber.........mengimbau kenangan silam...mcm pekan2/bandar2 lain kat UK nie...mmg xde banyak perubahan...bangunan2 masih sama...yg berbeza..kedai2 jer....mama dok usha kedai2 yang pernah mama shopping dolu2....ada yg masih wujud...tapi banyak yg dah xde....



rumah kelahiranku....walaupun lahir kat sepital...tapi abah n mama bawa balik bela aku kat rumah nie...kira rumah kelahiran gak kan ;) rumah yg ke-4 dan terakhir utk abah n mama sepanjang tinggal di Aber........rumah nie feel giller...betul2 depan laut...laut yg leh mandi n tangkap ikan/udang......kira mengesahkan cerita2 yg aku dok dengar selama nie oleh abah & e gang.....kisah tangkap macarel..udang etc....

4 comments:

Neny said...

ayah ko dpt phd umur 27thn? wah, kagum ni....aku ingat dr zahrul uniten yg paling muda sbb dia balik ngan phd umur 28thn...

princessGarnet said...

kiranya satu hari nanti kiterang pon boleh main jejak-jejak kenangan gak la..
syahdu plak rasanya huhu..

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny...
tu laa...aku x terkejar rekod ayah aku...tp motivasi nak abih cepat2 kuat zaman tu...ayah aku marathon master+PhD ..2 tahun setengah..

durra abd razak @ kocikin... said...

Chek Misha..
lepas2 nie...leh laa ko bawa aaqilah n natalia pusing soton...jejak2 kekasih utk diorng lak ;)