Friday, April 16, 2010

Dia sudah datang....

Us again ~Jgn tertipu dgn langit yg cerah....sebenarnya...anginnya leh tahan sejuk gak....Brrr...tp malas nak amik coat...tinggal dlm keter ;) rasa mcm panas jer....hehehe....rupanya...angin laut tu kuat daaa.....


Kuat x kuat laa angin kat tepi laut nie....pokok2 kat belakang tu....mmg senget ke satu arah....mcm terhakis dah pun ada tebing nie....kalo sape2 sleepwalking mmg bahaya....xde pagar ke apa ker yer tuan2 n puan2 ;)



Kat belakang tu...Isle of Wight (IOW)...nampak mcm dekat jer kan...dekat dah sebenarnya...dan yg kat hujung tu...salah satu landmark yg femes- the Needles....(batu2 yg tercacak2 kat hujung tu) kasi teropong skitt ;) selain Coloured Sand yg menarik tu...planning to go there one more time...ngan Mummy...sbbnya 1st time pergi...suntuk sgt masa....huhuhu....InsyaAllah....




Skrng nie....siang dh mula terasa panjang....jam 6 pg, matahari dh memancar...pukul 8 mlm pun matahari baru nak beredar...cuaca pun..Alhamdulillah...semakin 'warmer' bak kata Nikki...mmg buat aku rasa bersiar2 jer....tp...selalunya bila huruf "M" tu datang...last2 lepak kat umah jer...hihihi....kalo terasa rajin...g melepak kat umah member2 yg sekepala...sembang2 ptg sambil makan jemput2....



Last week...carboot mmg meriah.....sebab cuaca cantik....jadi pakat2 laa keluar semua org...termasuk laa aku dan my abang..hehehe...leh tahan gak laaa hasil tangkapan aritu...sampai kena riba laa beanbag sebijik...belakang jgn cakap laa..penuh!!!ye laa kan...kalo dah pergi smpai 2 carboot...x banyak...x tau laa nak cakap apa kan...kuikui...kuar sesudah subuh tuuuuuu......aku pun kagum ngan diri sendiri...ngeh..ngeh..ngeh...betul kata org...kuar awal2...rejeki murah....




Sebelum ahad tu...sempat laa melepak2 kat New Forest (National Park)...saja xde keje nak buat...dh lama x lepak kat New Forest....since last summer....ingat lagi last year...semenjak 'kenal' New Forest...hampir2 tiap2 minggu dok explore/pusing2 kat situ..selain jaraknya yg dekat secoet tu (ye ker?) banyak benda leh buat...kat situ mcm2 ada...nak tengok hutan ada....picnic?? anytime.......nak tengok kuda..lembu, rusa etc...ada...nak santai tepi laut/tengok ferry etc..ada...nak g fruits picking pun ada...nak tengok museum pun ada..garden pun ada...carboot pun ada!!!pendek kata....macam2 ada...hehehe...mcm aku jd promoter diorng lak ;P



tapi mmg aku suka laa tempat tu...bersantai2 tanpa perlu mengeluarkan cost yg banyak....tapi happening!!! rasa rajin skitt...terus jer ker Bournemouth..rajin lagi..g la Pool..gamak rasa terlebih rajin...g laa smpai Land's End...hihihi...untung gak dok belah bawah yg betul2 mengadap English Channel nie..banyak tempat leh usha...selain dh terasa sedikit sebanyak 'bahang summer'...dgn 'kegilaan' aku skrng dok pulun makan ice -cream setiap hari....sabo jer laa kan ;)


X sabar rasanya nak tunggu musim 'menuai' buah strawberries...yeaayy!!! selain tu...dh leh ucapkan selamat tinggal pada coat yg tebal2 tu...x yah pkai baju berlapis...pastu leh pakai sandal!!! Oohhhh summer....mcm jiwang lak...adulaaa....

No comments: