Friday, May 7, 2010

Cahaya di hujung tunnel...

Kasi dramatik skitt entry arinie...bunyi mcm tajuk drama pun ada...Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi...Dia bersifat Pengasih lagi Penyayang...walaupun Dia memberi ujian pada hambaNya...tapi Kasih Sayang Allah melebihi kemurkaanNya....aku baru jer lepas balik dari scan kat Princess Anne Hospital...of coz bersama2 dgn my beloved abang...walaupun outcome masih sama & berita pun sama gak....cuma yg membezakannya jelas kelihatan cahaya di hujung tunnel...walaupun sedikit berbalam2...tapi memberi harapan yg positif...InsyaAllah....keep on praying....praying for e best...

Selain tu yg aku amat2 notice....walaupun berat ujian yg diberikan...tapi at e same time...Kasih SayangNya pun melimpah2...ada jer rezeki yg x disangka2 jatuh ke riba...kalo aku g kedai...dpt brg2 free contohnya..kalo terasa nak makan...nnt out of no where...dpt phone call...ada jer insan2 yg sudi nak bagi kami makan :) pastu tercari2 almari...sekali org call tanya nak almari Ikea x?? of coz laa kan...bagai kan org mengantuk disorong bantal...Alhamdulillah....membuatkan rasa terharu yg amat..selain syukur tak terhingga....walaupun kekadang ada bisikan syaitan yg cuba mengusik...mengapa ini terjadi? etc...tapi siapalah kita nak menyoal semua2 tu kan...dah nama pun Qada' & Qadar..semua dah Allah tulis siap2 kat Luh Mahfuz....redha is e key word...utk ketenangan jiwa...ecewwaahhh :D

Alhamdulillah....Allah beri kekuatan dan semangat untuk terus 'berjuang'....selain continuous supports from families and friends....TQVM guys...Kesimpulan yg aku leh buat dlm kes aku nie....Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang........jgn sesekali merasa sangsi, apatah lagi marah dgn apa yg diberikanNya...Nauzubillah....selalunya...itu lah yg terbaik utk kita....Dia lebih Mengetahui segalanya....dan Dia juga x akan membiarkan hambaNya terkial2....semenjak apa yg berlaku..memberi aku masa utk muhasabah diri sendiri...utk membetulkan apa2 yg x betul etc...Alhamdulillah...

sori ler kengkawan...entry kali nie ala2 karangan BM versi cetusan rasa lak ;) sebenarnya...aku happy hari nie...n lega at e same time....lagi sebulan...tunggu lagi apa perkembangan selanjutnya...yeaah....kita sama2 berdoa yer...terima kasih x terhingga kepada mereka2 yg sentiasa berdoa utk kami sekeluarga :) cayang kome....

8 comments:

Anonymous said...

Salam Kak Wa sayang :)
dah berapa bulan baby?
insyaAllah kami di sini sentiasa doakan Kak Wa sekeluarga :)

Wan's Family @ Southampton said...

durra, what happened actually? (versi menyibuk ni:p), mmmm, rasa pernh bc juga dalam entry lain yg berkaitan mcm ni.hrp segalanya berjalan lancar durra, insyaALLAH amin.
take care.
kalau durra nak share, ni email kita k.
aniliza_99@yahoo.com

Min said...

Insya Allah... semoga dimudahkan segala urusan kehidupan. memang yakinlah, Allah Maha Pengasih dan Penyayang...

iman said...

Salam, kak wa n bro bad. Semangat kalian berdua mmg kuat n positif sentiasa. Kami di sini sama mendoakan semuanya selamat, berjalan lancar dan sentiasa diberkati Allah s.w.t. Doa itu senjata orang mukmin kn. :-)

Anonymous said...

Rezeki anak la tu Kak Dura..ade saje rezeki datang melintas atau tergolek kan?..

Tunggu lahir nanti, insyaAllah akan dapat rezeki yang signifikan.

Macam saya, memang Alhamdulillah sangat. Anak pertama dapat beli apartment. Anak kedua dapat beli kereta baru. Agaknya sebab anak kedua lebih banyak akak dan pe-el, rezeki lebih murah (Allah memang Maha pengasih dan Pemurah). Dapat kerja tetap dan dapat beli rumah lebih selesa.

Setiap anak yang dilahirkan telah tertulis rezeki untuknya. Jangan dirisaukan.

InsyaAllah you will just fine..

Hubungi Kami : said...

Salam. Akak selalu follow blog durra..walaupun x pernah mengenali insan bernama "dura" ni sbnrnya :)
Insya'allah semoga Dura sentiasa diberkati olehNya...akak faham perasan Dura..I'm waiting for 8 yrs for my 1st princess...

durra abd razak @ kocikin... said...

dear Anonymous 1: InsyaAllah dah masuk 7 bulan 1/2...TQ :)

Ani comel..: hihihi...nnt laa kalo kita jumpa kita story mory eh...InsyaAllah..hoping 4 e best :)

Min : Thanks very much..InsyaAllah

durra abd razak @ kocikin... said...

abi n ummi iman,
thanks for ur supports and prayers..InsyaAllah...we r praring 4 e best..

Anonymous 2,
anak pembawa rezeki...mmg betul pepatah tu..Alhamdulillah...

kak zawati,
InsyaAllah..lepas nie leh kenal lebih dekat lagi ;) mmg setiap yg berlaku..pasti ada hikmahNya kan :)