Thursday, June 17, 2010

Biaq Betoi???!!!





Utk sekian2 kalinya.....aku dah lama x timbang berat badan sendiri.....kenapa? malas merupakan faktor utama.....hehehe....selain tu....nak kasi suprise skittt kat diri sendiri..selagi baju2/seluar jeans leh tangkap muat...ok lagi laa tu...ikut firasat diri sendiri....leh ker tu dijadikan alasan???? hentam saja laa labu ;)


Dengan ketinggian aku dlm 165cm....without high heels etc.....aku punya berat ideal...patutnya dlm 53-56kg...itu ikut pembacaan aku kat mana ntah...dah lupa lak...huhuhu.....pernah sekali masa zaman uniten...berat aku....45-47kg..amatlah kering rasanya (camno laaa supermodel2 leh maintain berat yg terlampau kering??? dan leh sah2 tinggi2 galah dari aku nie...)...dan tup tup...mmg masuk sepital masa final exam...sbb pitam!!! mmg mengesahkan teori mengatakan...aku xleh bawa badan aku sendiri kalau kurang dari 50kg!!!! tp aku pun x tau...naper waktu tu terkurang berat...stress study kot ;) hehehehe.....ye laa tu :P


Semlm...lepas layan South Africa vs Uruguay ngan my abang aku...tetiba teringat nak cari penimbang berat....sekali.....mcm x percaya jer angka yg tertera....1st time tengok...turun balik...cuba betul2kan..kot2 penimbang tu dh kong ker....2 kali tengok...eh...masih sama jer nombornya...mak aiiii....peningkatan yg ketara...69kg!!!!!!! BIAQ BETOI!!!! ini mmg catatan rekod kebangsaan utk diri sendiri nie....sabo jer laa..... :)



pada aku....janji sihat tubuh badan....physically and mentally (terutamanya..termasuklah positive thinking..jgn ada PhD kat org lain.etc) ..tp aku dari dulu pun suka tengok org yg montel2 nie...especially my abang...CUTE gitu!!!! mcm teddy bear jer..selain tu org2 gini nampak sgt approachable dan friendly........Warm!!



tu jer kisahnya pun ;)

7 comments:

Meen said...

agree..org2 montel nie mmg warm and friendly..ahaks..dura,meen dulu naik berat from 55kgs to 87kgs..durra kira ok lg..hihihi

@dik-nick said...

kak ra, ms sy pregnant anak 1st 72kg.. pas pntg 56kg... pastu makin kurus.. makin kurus..

durra abd razak @ kocikin... said...

Meen.....
sgt setuju :) nampak cute n friendly sgt..
tp tu laa meen...org dok kata...durra kurus sgt laa masa pregnant..huhuh???? nak buek camno..yg naik tang perut...

Min said...

durra,

biaq montel asal maintain comel... hihihi! (pujuk diri sendiri jugak tuuu)

durra abd razak @ kocikin... said...

Ul,
best laa mcm gitu...slim melim secara semula jadi...nnt masuk yg 3rd..x risau2 dh nak berdiet ;) congrats ul...

durra abd razak @ kocikin... said...

Min...

Ya betul...janji happy :)

Neny said...

haih..lambat baca post ko ni...jeles aku ko pregnant 7 bulan baru naik 69kg. Aku ni yg x pregnant x penah lagi turun bwh 60kg since bersalin 5 thn lepas! Tapi aku rasa pas ko bersalin ni, sure ko slim balik...sbb ko mmg spesies slim ^_^