Tuesday, August 24, 2010

????


Sejak dua menjak nie....aku punya vocabs...sentence structure...grammar...baik BM mahu pun BI...agak haru-biru...hmmmm...nak sebut lain...kuar lain..nak menaip pun sama gak...got confused with the spellings apart from the sentence....these things happen sometimes...kalau most of e time...mmg haru seehhh....kekadang i felt dumb....n numb at e same time...adakah level IQ aku semakin menurun ( dh leh IQ sedang2 jer...huhuhu) atau...faktor usia?? (tp still "remaja") lagi...hehehe....adulaaa.....n semakin menjadi seorang yg pelupa....
Sebelum nie, ada gak aku dengar...dari banyak sumber..yg reliable dan berpengalaman...mengatakan...chewaah....giving birth can cause 'damage' to ur body...including ur mind...senang cakap...banyak urat2 badan yg terputus semasa melalui proses berkenaan...leh jadi seorang yg pelupa...semakin ramai anak yg dilahirkan..tendency utk menjadi seorng yg ultimate pelupa..semakin tinggi...BETOI KA??? abih tu..aku tengok...ramai wanita yg punya anak ramai...STEADY jer...ker kes2 berkenaan...hanya lah dibuat penilaian secara GENERAL sahaja???
Tapi dlm situasi aku lah...amik kes diri sendiri laaa senang...mmg ada KEBENARANnya...adusss....aku jadi semakin pelupa....confused pun selalu gak...hmmm...hopefully, this condition that i've been experiencing currently is only a temporary effect..things will turn out to be ok later on..kalau x..mmg haru-biru ok....x pun..lepas nie kena makan kismis banyak2 + minum air Zam2 + air penerang hati :D hehehe....mesti ada caranya kan???? kena g buat research laa kalo mcm gitu...ker ada org dh buat research utk bab ni???

4 comments:

Heida said...

ishh ko ni...ko tu dah keliru 2 bahasa...mana 1 melayu, mana 1 english. Dah confius eks...

Min said...

it's happen to almost everyone la durra. even to my hubby... tu cane pulok tu??? tak beranak pun... bila tanya dia, dia kata byk makan semut dulu2... hehe! kalau la sbb beranak, mmg habis nyanyuk la semua org yg beranak berbelas tu. tp otak ni mcm enjin keta jugak kena panaskan kalau tak rosak la... anyway, ada satu petua nk exercise minda ni. arwah prof ahmad ibrahim, UIA yg suggestkan... bykkan membaca bahan ilmiah, bykkan menghafal, especially ayat quran. so kita akan menggerakkan otak kita nih! dan jgn lupa pemakanan kena la jaga. ok selamat mencuba.

durra abd razak @ kocikin... said...

Eida...
hehehe...aku pun rasa mcm gitu gak...masalahnya...dua2 bahasa pun aku x power!!! :P

Min...
great tips Min...rasa kena perangat balik laa enjin lepas nie... :)

Anonymous said...

Pada saya bukan sebab beranak tu jadi pelupa kak durra, tapi sebenarnya sebab banyak bende nak kene pikir. Dulu tak de anak tak de la pikir bab2 berkenaan budak/ anak kan..masa bujang, study memang score sbb takde nak pikir lain, study je manjang.
Skrg, itu ini nak pikir, dari bab mkn, bab pakaian, bab didikan, bab kesihatan..pendek kata, sume bende nak kene tau lah sbb kita nanti nak jadi pakar rujuk untuk anak kita pulak..We must always have the good answers for what ever questions come from our children...MESTI.

Thanks for the salam perkenalan. Saya sangat menghargainya. What is good to be silent, just remain silent lah kot. InsyaAllah nanti saya harap kita boleh bersahabat.

Ikut cara Kak Min..betul lah tu..sokong 1000%. Lagipun nak sambung PhD kan..usaha pasti jaya!