Friday, August 20, 2010

Kehidupan baru...

Tup tap..tup tap...dah 5 minggu...aku pegang tittle baru...sebagai seorang ibu...sebenarnya tittle yg aku sendiri pun x sure leh tercapai ke x..Alhamdulillah..sampai gak rezeki tu :) Kalau org tanya apa perasaan....for sure...Gembira dan sangat2 bersyukur...selepas apa yg berlaku sebelum nie benar2 mencabar minda...selain tu...aku rasa lega gak...sbb dah melepaskan apa yg terbuku selama nie..chewaah...

Mmg betul laa cakap2 org selama nie...banyak pengorbanan yg terpaksa dilakukan...first and foremost...TIDUR...welcome sleepless nights...hahaha....mujur dah banyak training masa 9 bulan pregnant aritu..kejap2 bangun ke toilet...kejap2..bangun makan...rutinnya pun lebih kurang sama gak laa....bezanya...kejap2 bangun..kalau siren Muhammad berbunyi (mmg kompom berbunyi punya lah)..hehehe....but its all worth it!! bila tengok muka dia yg puas ati..lepas dapat apa yg dia nak...hihihi...banyak tul facial expression si kecik nie!!

So lepas nie...mmg jadual aku n my abang kena banyak ikut jadual berkala Muhammad laa especially waktu makan ubat dia...hmmm...bulan 10 nie...aku pun dah nak mula balik belek2 buku..InsyaAllah...leh kot juggle semua2 tu...sedangkan org yg anak berderet mampu buat. kalau nie anak sorang pun x leh...bikin malu daaa...Yeahh..Yakin boleh Durra...cyiyok...

Selain tu...waktu berpantang pun dah hampir selesai...so get back to the real world...apa2 pun...jgn lupa bertungku dan berbekung ye ;) apa2 pun..demi kecantikan diri...Ingat lepas2 dah settle semua nie..kena mulakan balik aktiviti berswimming...rindu lak i kat kolam renang tu..memanggil2 jer...hehehe..oraits....Selamat menjalani ibadah puasa semua!!! Ramadhan Al-Mubarak...

2 comments:

Neny said...

dgn apa yg dah penah ko lalui..apa lah sgt ye tak dgn sleepless night...hehehe.

Ko mmmg gigih la...baru je bersalin dah nak start buat phd..good luck from me!

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny....
Huhu...aku pun mcm blur jer...leh ker...aku nak bukak buku balik nie??? InsyaAllah...kuat ler semangat aku hendaknya..Amin...