Friday, August 6, 2010

Time flies....

Transitional Care Unit~ sehari sebelum Muhammad dibenarkan balik rumah after spending 12 days in the hospital....aku kena balik semula ke hospital (tu pun sempat lepak 5 hari kat Burley ward) n tido 3 malam lagi kat transitional care unit nie utk belajar cara2 penjagaan Muhammad nnt...



Neonatal Unit~ Mama & Untie Asmah.....Muhammad dah nak ok.....x banyak wayar2 dah....1st time cuba BF...wpun...kekok..n baby pun blur..sama mcm mama dia...hehehe...
mmg lotih jer muka aku..x sempat nak touch up... :P Unit nie jadi tempat Muhammad lepak dari mula lahir...undergone surgery...sampai lah condition dia dah stabil....staff2 kat situ mmg baik giller n 1st class....




Burley Ward~ Dgn mama...n kengkawan yg sekepala.........mujur laa dpt bilik sorng...sekali nurse masuk...terdiam semua...hehehe...special visitor...kak Nurul @ Dr. Nurul...yg kebetulan datang utk konvo..


Kejap jer rasa.....Dalam masa sebulan....banyak betul perkara yg berlaku....Dari mula aku menunggu hari utk bersalin sampai lah selamat Muhammad pulang ke rumah....Mama sampai on the 6th of July....pada pengkiraan awal...aku akan bersalin on the 10th...tu sbb mama datang awal....jadi we had a great 10 days before Muhammad was borned....siap g jalan2...shopping etc...hehehe.....pastu on the 15th...mula kalut bila pg2 buta tu...air ketuban aku pecah...kena warded semlm...n e next day...our prince pun keluar...hehehe....


Mama memang banyak membantu dari mula sampai ler ke sudahnya...Mama ada di waktu saat2 yg paling kritikal & terpenting dalam hidup aku...dan juga Muhammad....its really mean a world to us.....in e mean time, Untie Asmah n anak pun sampai 3 hari selepas aku deliver...betul2 elok jer timingnya...aku kena dok ward 5 hari..sempatlah berurut selama 3 hari...sebelum Untie Asmah balik Malaysia (seminggu jer untie datang)...mmg sebulan nie....aku rasa laju sangat....ye lah lepas balik kejap rumah..n ulang-alik ke hospital...masuk balik hospital sbb nak kena monitor progress Muhammad...plus tetamu2 yg datang bertandang x putus2....


Tapi part yg paling best....dapat spent time ngan mama....2 weeks before the delivery.... :D
just e two of us...dah lama x dapat lepak2 n borak2 mcm gitu ngan Mama..dulu2 selalu gak layan mama g shopping2..jalan2...how i missed those moments....lepas tu...bertali-arus tetamu datang dekat n jauh....semuanya bertandang....special thanks to Kak Ina n Abang Nik...all e way from Manchester..n benarkan Asparina (sepupu) utk lepak2 kat rumah kami 4 hari...Mama mmg happy dpt spent time ngan anak menakan sorng nie...yg terakhir, Pak Cik Gee and family from Nottingham.....
hmmmm...petang nie...mama dah nak balik Malaysia...sedih mmg sedih...tp nak buat mcm mana...abah pun rindu gak kat mama...hehehe...hopefully, ada rezeki...next year...nak balik...kalau ada rezeki lebih...n pakar sahkan Muhammad is fit to travel...leh laa kami 3 beranak balik kejap...lama dah x lepak n visit kaum keluarga....selain makan2 tu :P

Thank you Mama....i love u so much :* xoxoxoxoxo Moga diriku menjadi seperti Mama yg sangat kuat semangat, berhati murni dan semuanya lah yg positif :) InsyaAllah....

9 comments:

Neny said...

Good to hear everything is all right durra! Hopefully kami pon dpt pi UK tgk Muhammad :))

FAHMI said...

same2 kita duakan. doakan kami satu hari nanti pijak bumi Uk gak. x medic engineering.ameenn..=)

Min said...

alhamdulillah... i'm happy for you durra and baby haikal too!

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny...
Alhamdulillah..thanks for being there when i really need someone to talk to..walaupun sekadar virtual :) JOm!! leh Haikal berkawan ngan kakak2 yg comel lote tu..

Little bro...
Doa...n terus berdoa..InsyaAllah :) Ameen... leh pakcik tolong babysit Haikal ;)

Min,
Thanks very much for e doa... :)

Anonymous said...

Alhamdulillah n tahniah..akhirnya, di bumi UK rezeki berganda dan dimurahkan Allah.
Cuma sedikit sukarlah berpantang tanpa ibu membantu kerana kita baru menjadi ibu dan sangat perlukan bimbingan serta bantuan mereka.
Nway, insyaAllah dah belajar sedikit sebanyak la kot ilmu dari mama menjaga diri dan anak dlm pantang selama dia berada di UK.
Take care yah..

Sumaiyah said...

Syukur..Rahmat Allah menggunung tinggi buat hamba nya .Segala Hajat telah terlaksana...Selamat menjadi ibu yang tabah dan sabar..

aishah said...

Tersenyum aku melihat wajah sahabat tersayang mendukung anak yang ditunggu2 akhirnya. Allah Maha Pengasih & Penyayang. Now we can really share mother stories..insyaallah. Happy for the both of you. Tahniah Bad kerana menjadi dahan yang kukuh untuk isteri & anak bernaung.

Anonymous said...

Aslmkm durra.
Mabruk!!
Am so happy for u & bad. :D
baru sat tadi jumpa aunty nora. Aunty yg habaq..,
nanti Muhammad haikal blh geng dgn ammar (my boy lahir 27hb mac lps)

take care dear
di katiman
member lama :)

durra abd razak @ kocikin... said...

Anonymous,
Alhamdulillah...penantian yg amat berharga..rupanya rezeki berada di negara asing..Mama sempat turunkan banyak ilmu..love her to e max!!

Maiyah,
Syukur ke hadrat Illahi..diberi nikmat dan rahmatNya.. :)

Chah,
Yeah...skrng boleh aku join e group..discussion ngan ko n rinie ;) Im really blessed..Bad membuatkan aku seorng yg tabah & positif...

Di.....
lamanya x dengar citer dari awak...really miss u..trying to get in touch through fb..do keep in touch yer..