Thursday, September 30, 2010

Camner ek....belasah jer laaa....

Org kata....hidup nie....mana ada yg smooth jer kan....betul..betul..betul (pinjam ayat upin & ipin)...kalau smooth sokmo...compom lebam gak laaa...xde thrill kata org...especially yg selalu dilanda badai itu....

Jadi gini laah....sebelum kes dugaan terbesar hidup aku berlaku...hidup aku...aku consider smooth...takat skit2 tu..bab2 hal opis ke...uni ke.....biasa laaa...so far...so good laa org kata...cukup makan minum pakai...family yg best...kengkawan yg cool...serta lain2 rezeki yg Allah bagi tu...amat2 bersyukur...leh kata...semua yg teringin...Allah bagi...sampai laa ke satu ketika...x kan selamanya Dia sahaja yg memberikan kan...kang Dia x mau laa hambaNya tu jadi LUPA DARATAN kan....jadi Dia kurniakan aku dugaan yg berat smpai senget2 bahu nie nak menanggung.....bergelen2 gak laa air mata turun mcm Niagra Fall (kalau Sultan Melaka mintak utk bawa air mata tu pi pinang Puteri Gunung Ledang...compom dah settle)....kiranya...aku terbangun lah dari mimpi2 indah selama nie....Syukur sgt2....sebabnya....manusia kan mudah lupa.....

Jadi...Ujian yg satu nie pun dah sampai ke penghujungnya....Alhamdulillah...stabil laa buat masa nie...InsyaAllah...jadi aku pun semangat giller nak bukak chapter baru....dh siap register apa bagai....sekali..tetiba.....sv aku nak tukar angin lak...adusss....poning jap kepala aku bila dengar mula2 berita tu....dgn masa yg suntuk nak cari topik baru...dgn nak catch up study my abang yg dh settle proses pengupgradean (betoi kaa ayat ni)....Bluurrr jap sehari dua...termenung sejenak..hehehe.....tanya kat Muhammad...mamat tu, tau sengih2 jer...hehehe...lapar nangis..berak nangis..kembung pun nangis...bestnya jadi baby!!!

Semlm...jumpa itu oreng puteh...sembang punya sembang...ada laah nampak cahaya skitt kat hujung terowong tu....ada lah sedikit harapan...echeewaahh....tp...malas dh nak pikir banyak2...apa yg ada esok2 nie...aku belasah jer laaa.....kalau ada rezeki aku..InsyaAllah..x kemana....begitu optimistiknya minda aku sekarang..semua benda leh pikir positif jer....xde negatif2 dah...huhuhu.....terHasil dari...Ujian yg terdahulu...Alhamdulillah...Mmg tu antara rahmat apa yg berlaku sebelum nie....

Cyiyok durra!!! aku dedicate Nasyid Motto utama di kala ujian melanda dlm hidup aku-Lukisan Alam oleh Hijjaz utk diri sendiri....Layaaaannnnnnnnnnnnn

Dalam sukar, hintunglah kesyukuran mu
Dalam senang, awasilah kealpaanmu
Setitis derita melanda
Segunung kurnianNya.............

1 comment:

Min said...

good luck! selamat study!