Monday, September 20, 2010

Satay samurai...Soton...

Satay...oh satay.....kalau kat Malaysia....mana pernah mimpi laaa nak buat satay sendiri....lapar satay jer...g kat Section 2 tu...order jer kat kedai Hj. Samuri...terus boleh ngap...kat sini..baru lah aku baru belajar mcm mana nak buat satay...wpun nie dah kali ke berapa terlibat dlm pebuatan satay kat sini..asal summer jer...mesti ada projek BBQ dan satay mesti masuk dlm main menu...
Tp ni julung kalinya...buat satay utk event besar.....since buat ramai2...so xde laa terasa sgt keletihannya...Meriah plus happening lagi ada laa....kalau mak aku tengok laa...dia mesti kagum punya laaa....hehehehe...anak dia tau buat satay sendiri....aku pun kagum gak laa ngan diri sendiri...hehehe (abaikan yer aksi penulis yg masuk dlm bakul..sendiri mau angkat ini..)



Ops. cucuk mencucuk selepas settle dimarinate....lotih gak ler nak mencucuk beratus2 satay..salute to staff Hj. Samuri yg mencucuk beribu2 satay sehari..huhuhu....tapi tukang2 cucuk satay kesemuanya melaksanakan tugas dgn perasaan yg ceria..Al-maklum lah...suasana Aidilfitri sgt2 terasa...mana x nyer...cucuk satay hari raya itself...tu dia tukang2 cucuk yg begitu komited dan bersungguh2...dlm hati...bila laaa mau abih semua daging2 nie...huhuhu...






Ladies.....start ur engines....kami semua kat rumah chek Su (yg tengah2 tu)..tuan rumah yg sgt2 aktif dan kuat...dlm keadaan berbadan dua pun...masih gagah ke hulu-hilir memasak...huhu...aku dulu...surrender...terkelepek terus...my abang jer yg dok memasak...OPss...nie citer pasal satay...org2 kuat malam tu...Su, Lyn, Nory, Far, Ani & Asmah...meriah sungguh laa sambil potong2 etc..sambil pot-pet sekali...hehehe...biasa laa ...pompuan..kalau jumpa ramai2...mesti meriah kan ;)
tp tahun raya depan....ahli2 ramai yg dah balik....esok2 tengok gambar nie...jadi kenangan..
kenangan..echewaahh...



Dah letih2 mencucuk tu...agenda lain...MAKAN time!!!!!
'SELAMAT HARI RAYA'
dari kami di perantauan.....

No comments: