Tuesday, October 5, 2010

Ada sebabnya....


Org mabuk...minum brandy......aku teringat dialog nie dlm citer P.Ramlee..x ingat pulak yg mana satu...al-kisah...rumah kitorng yg sekarang nie...mmg terletak betul2 kat laluan org ramai nak ke pubs yg menghala ke city centre.....leh kata tiap2 malam..berpusu2 lah manusia dari pelbagai bangsa (mostly britishlah kan..mmg diorng nie kaki mabuk..terbaiiik...)....background (mostly students) berjalan beramai2 ke situ....mcm2 adegan yg leh dilihat...dan didengar...tetambah kalau malam minggu...jgn cakap lah kan....lagi haru biru...terjerit2...terpekik..nyanyi2...ada hari2...siap ada tema pulak...pirates, police, hantu..jesus pun ada.....pukul 2-3 pagi tu...kira dah alah bisa tegal dek biasa....mula2 pindah...mmg culture shock...lama2...hmmm....x heran pun ada gak....
Takat org kencing kat depan rumah tu...check...dah few times gak....nama pun mabuk...apa lah dia kisah...main tala jer...mujur laa ada gap antara laman depan ngan tingkap rumah kami...yg kesian...org bawah rumah kami...jadi mangsa...huhuhu...sah2 laa air tu jatuh turun ke bawah umah dia...sabo jer la kan..hehehe...kisah polis datang ketuk umah kami...tanya...ada nampak org mabuk bogel lari depan rumah x? check...pun pernah terjadi gak....kalau kat umah lama tu...ada awek siap terbaring kat depan parking lot rumah kami..check...pun pernah...awek nangis2...bengong..check...pun pernah....tetiba tunggu kat traffic light..org mabuk terkam depan keter...check...mujur x kena langgar jer...hehehe
Tapi...sabtu lepas...kira bikin gua panas hati laa dari selalu....Sabtu lepas..mmg banyak dpt jemputan open house..bila nak balik dari 1 rumah...ada member tegur...mana korng punya PLAT NUMBER?? AAaaa?? plat number??? Astagfirullahhal'azim...mana pergi lak plat number keter yg kat belakang tu....dah ler lepas tu nak ke Portsmouth lak...adusss....aku mmg jammed...dh xde mood nk g next open house..kang x pepasal en Bobby tahan kitorng lak....ok laa...kitorng decide balik umah dulu...Alhamdulillah...terjumpa lak plat number tu kat parking lot rumah...sah lah...mmg kena kopak.malam td diorng mabuk tahap gaban..adalah tu mangkuk mana2 yg g buat keje nie....bukan terjatuh sendiri...syukur...sbb x yah pening2 nak cari kedai buat plat baru...
Tu pasal....Allah melaknat org2 yg minum arak nie...arak nie...mmg minuman setan...kalau dh minum banyak2 tu...mmg terbongkang gitu laa..xde rasa malu..xde rasa segan...busuk pun satu hal...huhuu...tetambah kalau pompuan mabuk...errkk....buruk sungguh!! siap tersadai kat kaki lima kedai...
itu saja kisah saya...pesanan....dont ever..never ever ok...try to drink it...xde paedah pun....ok..selamat aaa..

No comments: