Saturday, October 2, 2010

Demi Haikal....



Time is precious.......& hopefully is all worthwhile...short term benefits that i can see is that he is growing well day by day...Alhamdulillah....


Back to basic....kalau penyakit M datang (most of the time) malas nak bawa kuar yg letrik punya..huhuhu......
my precious hands are the most reliable tool... ;)



The most dependable companion day and night...coz we need it to defrost the EBM at least 4 times a day to ensure that he takes Gaviscon without hassle...huhuhu...no more syringe..like we used to say.."Susu cap G..perisa G" hehehe....he is fussy too...kecik2 dah demanding...mau jer kena pok kang..



2 in 1....tempat penyimpanan EBM....merangkap...feeding tools too......luckily, our little man is flexible enough to feed whether from the organic source or from bottle ;)
thanks to his early days training at the hospital... :D




At first we dont see the essential of having the bottle flask/warmer while we are travelling...since i kept on troubling the hosts by asking them to heat the frozen EBM + Gaviscon...Yes..its time to have this wonderful thing as part of our travelling kits...Ready to go!!!



Special present from someone special....Thanks Kak Ina......save time...n energy too....though i'm kinda malas sometimes to use it....hehehe...Promise to myself that im going to use it as often as i can possibly can....have to!!







Last but not least......never in my wildest dream that i'm going to buy this thing...Demi Haikal...ku gagahi jua....anytime..anywhere...wont be a problem anymore ;P yeahh....
"DeMi HaIKaL"

4 comments:

Min said...

apa benda yang last tu durra...?

durra abd razak @ kocikin... said...

ooh yg tu eh min...nursing cover...so kalau nak breastfeed kat public...xde laa exposed... ;) cool kan...hehehe

Anonymous said...

Laa..nursing cover ke? Ingat ke apron..haha, kot buat susu tumpah kat baju..dasyat juga nak buat susu kene pakai apron...
Tak lemas ke Muhammad nanti duk dlm kelambu tu?
Hal bawak itu ini bila ada anak kecik tu biasa la Kak Durra. Anak saya yang dah 5 and 7 thn tu pon, even ke pasaraya sekali pun, mesti bwk bekal air, baju spare, pampers (kes tertido penat soping) dll lah..
Kalau balik kampong, hsbd selalu sound "ibu tu kalau boleh bawak almari, dihangkut jugak almari..tak pon hangkut rumah sekali..sume dibawaknya"..
Orang lelaki memang sempoi2 je, tapi kalau anak sendiri/ anak orang dah tertumpah lauk kat baju dia time open house, baju spare yang kita bawak utk dia, berguna sangat lah..
Rileks, biasa tu...
-Anis Azhar Rahman-

durra abd razak @ kocikin... said...

Anis...

hehehe...kelambu x lemas...sbb kita leh tengok dia minum dari atas..sbb mcm ada benda keras skitt kat tengkok...

tu laa...dulu kalau nak kuar..siap 5 minit...skrng nie..kena extra time kurang 1/2 jam dulu..handbag..dh ganti ngan backpack...tu baru sorng...hehehe...sabar je laa kan...