Friday, November 19, 2010

No name...no publish...

Aku tau...blog adalah salah satu cara nak menyampaikan berita/idea ke public...jadi mmg xleh lah nak sekat2 org dari dtg melawat n baca apa yg kita tulis...kalau x mo...in e first place...jgn tulis blog (tu aku sendiri pernah sound kat sorng member nie)...hehehe...aku pernah encounter luahan perasaan dari member2 blog aku...yg diorng jem ngan feedback/responds dari readers...mcm aku..at least...aku tapis dulu (so far..mmg kesemuanya aku publish laa comments kengkawan semua..kecuali..spasms..tu bak pernyer nak publishkan)...

aku suka jer korng dtg jenguk n baca blog aku...aku suka bila korng bagi comments..epsecially yg membina selalunya..so far aku xde terima comments yg menjatuh..heheh....terima kasih banyak2 atas support korang...tanpa korang..mmg usang dan mandom laa blog aku...yg ala2 kadar gitu..

cumanya...this lately, aku terasa sedikit kurang selesa bila ada kengkawan yg lebih suka jadi anonymous...hmmm...x aci laa gitu kan....aku pun nak gak kenal korang...sesekali ok laa..tp makin lama...makin kerap..aku pun terasa skit2 jer lagi nak privatekan aku punya blog...n hanya invited readers jer yg leh continue baca blog aku yg merapu-raban nie...bila pikir balik..x adil pulak utk kengkawan lain yg berani letak nama diorng bila bagi comments....silent readers tu lain kira laaa......mmg dah nama silent...mmg invisible jer laa mcm 'hantu'...hehehe...tu next time lak aku consider kalau berlaku lagi unfortunate events ngan readers...hehehe...mmg aku nak privatekan jer blog nie...mesti mau ada give n take kan....aku pun nak gak kenal ngan korang..pada mereka2 yg telah favouritekan blog aku..thanks very much...really appreciate it!! at least..aku tau n kenal korang.....nie yg mmg silent readers betul laa..tu next agenda ok...

jadi kepada tuan-tuan, puan-puan, cik-cik yg suka sgt anonymous ini...mulai saat & ketika ini...jika saya x kenal anda...saya minta maaf banyak2...sorry to say that from today onwards, saya tidak akan publish comments anda jika saya x kenal siapa anda..x kenal maka x cinta kan....biarlah korang nak kata aku nie...poyo ker...mcm bagus sgt blog aku nie..mcm laa ramai sgt nak baca kan....tp niat aku sebenarnya...ikhlas...nak berkenalan ngan anda2 semua yg budiman....selain tu...kalau tuan rumah x kenal tetamu..mcm mana nak bagi org masuk kan ;) bahaya tu.......

oraits...wishing u guys all e best...n future undertakings....

4 comments:

Heida said...

betul tu...tak kenal hidung pun, nak tunjuk pipi laks kan...

ha ha ha, faham je lah ayat aku ni..

durra abd razak @ kocikin... said...

Daaa....
mmg betul kata2 mu itu..bak kata org...jgn ler jd 'chicken' kan..baling batu sembunyi tangan..ada aku kisah??? hahahaha...mmg sah aku x kisah... ;)

Daa...bila mung nak update blog? bersawang dah tu...

Wan's Family @ Southampton,UK said...

hahhaha..kelakr bc, tp ade btulnya durra, so publish jgn tak publish!:)

durra abd razak @ kocikin... said...

Ani...

muahaha..jem jap kat bangsa yg baling batu sembunyi tangan nie...
tp dah x kisah dah...bak kata org utara...lantak pi laa kat hang...hehehe ;)