Wednesday, January 5, 2011

Haissshhh....aiseyman...

sambungan entry sebelum nie....mmg sah jawapannya chek Neny...jawapannya...CERMIN MATA ku.100 markah utk anda...
Iya..ianya teman sejati ku kala membaca, driving..tengok tv.. dan sewaktu dgnnya...lumrah manusia...take things for granted...masa ada...mmg buat derk jer...main letak je kat mana...bila dah XDE...tau gelabah..semua benda buat rasa mcm x lengkap jer...huhuhu..sadissss...
Semlm...aku g Westquay dgn besar harapan...leh laa buat cermin mata baharu...wpun..kedengaran nasihat2 mengatakan..MAHAL tau buat spec kat sini...Degil & nak tau jawapannya sendiri...aku pun menapak ler ngan bawa Muhammad sekali...
Kedai 1: eye test= 39, basic glasses= 79, min. frame price= 59
Kedai 2= eye test= 15, basic glasses= 80, frame= 70
Kedai 3= eye test= 20, basic glasses 79, frame pric= 90
makin banyak kedai optician aku masuk...harga makin naik...
nak booking utk eye test pun...paling awal esok (iaitu arini)
Jadi...al-kisahnya...aku pun pergi laaa kedai yg paling murah service charge diorng utk eye test..
iaitu GBP15..hanya utk test mata sahaja yer kengkawan..
lepas dpt result...cepat2 wa contact adik wa....n mintak beliau tolong
uruskan penempahan & penghantaran spec wa...
huhuhu
dgn harapan...semoga MATAku smpai secepat mungkin...
Ameen...
Kesimpulannya:
1. Dgn quotation price opticians kat sini...yg paling cincai dan paling basic GBP100
aku leh dpt complete spec spec kat Malaysia..designer frame lagi..contoh..ex-spec aku si ESPRIT tu...
2. Labour cost sini..amat2lah mahal...serta kelembapan mereka bekerja..sudah diketahui..
Dilaporkan...kalo aku buat spec aku kat sini...paling cepat siap 1 MINGGU..di sini saya sgt2 salute dgn kecekapan warga Msia memberi service ok!
3.best2 kat sini pun...n murah2 brg kat sini pun...sekali memerlukan khidmat tenaga kerja..nak2 khidmat professional...naaahh...amatlah mahal..
4.Sentiasalah menghargai apa yg kita ada sebelum hilang....huhuhuhu...
5.Saya sgt rindukan kamu wahai MATAku...semoga dikau selesa berada di Oxford..belajar rajin2 yer ;)
6.entry ini...lebih kepada luahan hati & perasaanku..
7. SEKIAN :D
terima kasih meluangkan masa anda membaca entry kali nie...hehehe

4 comments:

Min said...

ye durra, mmg la sgt betul buat spec kat sini sgt la mahal... kalau eye test free pun, dia kapaknya kat spec tu. ada kakak kat umah min ni, dia g amik eye test yg free tu, then google buat spec online. dah desperate sangat dia kata. dapat la spec cikai 20 GBP. dia kata jadi la sebelum nak balik lagi 3 4 bulan ni. hehehe!

Neny said...

aku import contact lens dr mesia...hehehe. Sini mahal bangat!

Heida said...

haaa...wei contact lens (disposable utk 3 bulan)kat Alamanda dalam RM40 jer sepasang. Brand Acuveu.

Mintak Jah pos kan...

durra abd razak @ kocikin... said...

Min...
cuba gak cari yg free...nampaknya xde..so paling murah pun 15 pounds..pastu email ke adik..minta dia tolong buatkan..n post kan ;)

Neny...
ni aku pun dok tengah tunggu dari Msia nie..hopefully selamat smpai laa next week...idak...RABUN aa...waaa

Daaa....
aku x reti n x cekap laa nak pakai contact lens..telah..aku MALAS..so aku order spec je kat Syiken..tengah tunggu nie...Coopp...mung RABUN dah ke skrng?? hehehehe