Wednesday, February 9, 2011

Jom doa....

Semlm...masa mata nie dh lali nak terlelap...mcm biasa...bukak fb...terbaca msg kat wall member sorng nie...terus rasa darah naik kepala...Zuppp....terkedu pun ada gak..baca berkali2..nak make sure betul info yg aku baca tu....

Mohon kengkawan semua tolong doakan supaya baby kawan ku ini kembali sihat seperti sediakala...


Info yg aku tahu pun dari fb (sentiasa up-dated oleh kengkawan gak)...baby beliau kena tarik (sawan/fit) masa duduk dlm penjagaan babysitter...ikut fakta dari fb tu : baby kena sawan on n off dari jam 12tgh...tapi ibubapa baby tu dpt tau condition baby bila nak pergi jemput baby tu balik lepas office hour (jam 5ptg)...terus bawa ke Hospital Serdang..n terus kena refer ke HKL...hasil pemeriksaan: terdapat pendarahan dlm otak baby tu :( dan masa tu baby tengah koma......ikut yg terkini...baby masih lagi kritikal....makluman lanjut klik di sini..


Mmg besar betul ujian member aku tu...dah ler lama nak tunggu dpt cahayamata...lepas sekian lama..akhirnya...Allah kurniakan..baby boy yg comel bangat...baby tu baru umur 2 bulan...
dapatku bayangkan apa yg member aku tu rasa... :'(


Jadi kengkawan...mari kita sama2 berdoa utk baby Putera Harraz Darwisy....biar pun hanya terdetik dlm hati...kira doa jugak tu :) InsyaAllah..Ameen...

Nota kaki terkini: (22hb Feb. 2011) Nama baby telah ditukar dari Harraz kepada Hafiz....

9 comments:

Anonymous said...

di doakan baby sihat, dia demam jugak ke? Nak tahu sbb, selalu doc ingatkan jgn baby's temperature tinggi takut sawan.

-knor-

Anonymous said...

InsyaAllah akan didoakan utk baby Harraz.
Besar ujian tu. Itulah dilema ibu bekerjaya..bukan semua nurseri ignorance macam tu dan bukan semua bibik/ makcik2 jaga kat rumah tu bagus2 belaka.
Semua tu bahagian dan nasib masing2. Saya juga akan mengalami dilema sebegitu, insyaAllah tidak berapa lama lagi.
Ya Allah, kurniakanlah saya dan mereka kemudahan dan perkhabaran gembira yang berterusan..
-Anis Azhar Rahman-

Aida Narina said...

MasyaAllah, will pray for putera..These things happened for a reason, but i wonder why lah babysitter tu tak inform the condition of the baby earlier to the parents kan?

durra abd razak @ kocikin... said...

knor...
ikut info...baby x demam pun masa hantar....dok sihat elok jer :(
Wallahualam..

durra abd razak @ kocikin... said...

Anis..
i hear bell's ringing ;)
hmmm....mmg dilema...yg tu yg selalu k.durra dengar dr member2 yg ada baby/anak2 sebelum nie...bila dh ada baby sendiri..baru tau mcm mana dilema tu..
dpt pengasuh yg baik tu mmg rezeki jugak sebenarnya kan...
InsyaAllah..keep on praying..He is always there...
:D

durra abd razak @ kocikin... said...

Aida...
sedih kan :<
x silap k.durra...member tu baru jer lepas habis pantang last month..baru sgt bawah penjagaan babysitter tu..
kita doa yg terbaik utk baby Harraz..
latest info..terdpt luka dalaman dlm otak baby...baby still koma..

ghostwriter said...

hope baby tu kembali sihat...sedey nyer...=(

durra abd razak @ kocikin... said...

hi Nadaya...
latest info...baby is slowly recovering wpun keadaan baby tu x seperti sebelumnya..InsyaAllah moga Allah beri kesembuhan kepada baby Hafiz...Ameen...

Min said...

Ya ALlah! Moga baby harraz atau hafiz sembuh seperti sediakala.... amin...