Tuesday, March 1, 2011

Kalau....dan kalau....

" kalau lah bapak aku ada rangkaian Hilton...xde laa susah2 aku nak pikir mana nak cekau duit yuran etc tu semua..almaklum lah...tuan empunya diri x cukup pandai utk mendapat tajaan...huhuhu...tu ler...kecik2 dulu..belajar main2...besar2 kan dah susah..huhu...sedih...tapi punya angan2 nak jadi org besar..."

'"tapi....kalau bapak aku tauke Hilton...compom laa aku pun...xde susah2 pikir nak belajar banyak2 kan...baik jer aku enjoy katak jer...otak pun x serabut2...nak beli apa...kasi gores jer kad plastik tu...senang citer...senang dunia... :D "

"kalau lah aku x susah2 kan diri...terjebakkan diri aku dalam industri baca membaca tulis menulis nie....xde laa susah2 aku nak kena 'perah otak' n mengadap timbunan2 kertas sokmo...masa tido pun x terganggu...lepak n relax jer ngan Muhammad..best gak tu.."

'tapi.....kalau aku x terjebak....rasa mcm lebam+ esok balik Malaysia....aku mcm malas nak buat keje2 pentadbiran nie dah....selain tu....nnt aku nak bayar rumah..makan minum pakai semua...nak kena laa keje jugak kan...so...terjebak pun terjebak laa....selain tu...nak gak aku tunjuk potensi aku sebenar dekat manusia2 kat *&% dan juga mereka..dan mereka..yg suka sgt under estimate org tu...walaupun dah lama...parutnya masih dalam...iskh...iskh...jgn pandang org xde mata ok....(ini kisah mereka dan keluarga mereka)"

Jadi....wahai diri....sila lah sambung apa yg patut disambung...bukan senang nak jadi senang Oooiiii....tapi senang jer nak jadi susah....hehehe....yeaahhh....

notakaki: adeehh....naper buntu sgt kepala ku ini....adeeehhh......ZZZzzz

4 comments:

Anonymous said...

InsyaAllah akak mesti BOLEH.

Akak pon terel English, dah ada masters and supportive family too..

Everything will be just FINE and GREAT..

Rezeki Muhammad juga..

~Anis Azhar Rahman~

durra abd razak @ kocikin... said...

Anis....
InsyaAllah...semangat skitt lepas ada org bagi moral support... >_<
cukup2 makan jer laa english akak nie...huhu..lepas laa nak order makanan kat KFC ;)
Yeaahhh...aja..aja..aja..
fighting!!!

Anonymous said...

oh cik durra..
jangan kan ko. aku ni pon sama.
kalo suami aku CEO je pon hehe..aku rasa takyah la aku susah2 hati bab study ni. baik aku plan g holiday mana2 hehe..
tp Insya-Allah, dengan ilmu harta/rezeki akan bertambah. mudah2an..

dari temanmu (skema nya ayat) yang selalu sohseh sohseh hehe...Asmah

durra abd razak @ kocikin... said...

wahai chek asmah...
hehehe...betul2...kalo dah kaya raya..baik pi holiday kan >_<
Ilmu tu laa harta yg berpanjangan..InsyaAllah...
Yeaaahh...ayuh kita....paintball ;)