Thursday, January 5, 2012

Brrrr..............

Askum semua.....

moga semuanya sihat2 belaka...happy2...enjoy2...ramai yg geng2 rata2 excited hantar anak2 masuk sekolah rendah...meriah FB ngan gelagat bebudak tu...comeeelll :) teringat lak aku dolu2...1st day g sekolah...mak antar smpai pintu gate jer...sbb aku suruh mak balik...minta duit belanja jer (masa tu mak aku bg RM1 - makan utk 3 hari..)...hahaha...sbbnya...excited..member2 satu lorong rumah..semua ada...cikgu lak..rata2 kawan2 mama ngan abah...so...selamba cakap "Mama...mama balik ler dulu yer...lepas waktu sekolah...Durra balik ngan Zahid "...hehehe...Zahid tu...bbf aku ler dulu kini selamanya...Zahid utk singkatan Zahida...aku dpt masuk kelas 1 Oren...hehehe...

sepanjang yg aku ingat...aku mmg suka giller g sekolah...bukan sbb apa...nak MAIN!! hahaha...masa tu kat B.B.Bangi...tu jer laa satu2nya SRK yg ada...skrng...kalo korng tanya aku...aku pun dh pening ada baper section kat Bangi tu pun aku dh blur...hahahaha....SRKBBB tercinta...Yeaaahhh....skrng member2 aku pun ada yg hantar anak2 diorng masuk sekolah tu...kira mcm sirih pulang ke gagang ler nie....

Terlencong lak tajuk ngan isi citer kali nie...hehehehe....sebenarnya nak citer...yg skrng nie...Winter yg xde snow...Sejuk mcm kejung...sbb...sbbnya..Angin laju x hengat....diorng panggil 'gale'..- a very strong wind....leh silap2..aku terbang skali...hehehe...skali angin mai...peerghhh.....terasa kulit muka nie kebas...rasa mcm hidung hilang skali kena tiup angin tu...hehehe.....tudung jgn citer ler...compom senget benget...so..mesti mau secure itu tudung molek2 dlm 4 lapis baju tu haaa....idak..mau jd cik Tipah kang...hahahaha....tong sampah umah aku...merata2 bergerak...huhuhu....sama gak ngan umah org lain...

so gitu ler laporan cuaca dari saya pada musim winter kali nie...hehehe...pesanan penaja...nak berjalan..x payah pakai payung..xde maknanya cik minah OOooiii...sbbnya...angin kuat...sekali ngan payung2 ko terlangkup...so pakai ler baju hujan kat luar tu..or baju kalis peluru..oppps...kalis air..yg ala2 nak daki gunung tu...kot rasa nak buat aksi ala2 Marilyn Monroe..ko pakai ler skirt waktu2 gini...sure terangkat..x pun termelekap...hehehe....tu jer laaa pesanan I...majulah baju hujan utk musim angin gini.....

Selamat......


2 comments:

Neny said...

Tahun ni winter takde snow eh, durra? kwn aku kat jerman pon ckp, sana takde snow gak. Kat Kanada pon sama. Pelik rasanya kan?

durra abd razak @ kocikin... said...

Nampaknya mcm tu Neny....angin kuat giller ada laaa.....kat belah2 atas yg compom snow pun Scotland...snow turun ciput jer...wonder why...mcm global warming jer....sini winter dlm 10-11 celcius gitu...so far dh 3 tahun aku dok sini...nie ler winter yg x baper sejuk...