Tuesday, February 14, 2012

BuKaN SeNaNg nAk SeNanG!!!

Hari nie...lepas lama dpt MC...baru terhegeh2 nak siapkan keje yg dh terbabas seminggu..apa nak buat...tengah2 cari mood...ada member nie cakap " bukan Senang nak Senang"....hmmmm...mmg betul pun apa dia cakap tu....kalo kita nak sesuatu...kita mesti kena mau berusaha...kan..kan...org dulu cakap..."yg bulat x datang bergolek..yg nipis x dtg melayang"...hehehe...lain mcm jer bunyi nyer...aku pun dh x baper nak ingat pepatah melayu...huhuhu..lebih kurang mcm gitu ler....


jadi...mau kena kuat semangat laaa...bulatkan hati...tekadkan diri...mesti mau 'berjuang' habis2an....betul..betul....bukan senang mau senang....mak ayah kita dulu2 pun...bukan terus2 jer senang....mula semuanya dari bawah...majoriti mcm tu lah...korng kena tolak exceptional case...macam anak raja ker..anak sultan ker...celik2 mata dh senang....tu rezeki diorng...kita yg sedang2 nie...mesti mau berusaha...Yeaaah....sekian saja pot pet kali nie...mau sambung kelija....

p/s: photo kat atas tu...I like....tu last year (2011) punya dlm bulan 9 gitu...Longleat Safari, Bath...Belakang tu...Castle yg dlm citer SRK 'Mohabattein"... i like the story too ;) nak g lagi...yeyeyeye...

No comments: