Monday, February 13, 2012

Kita merancang....

kita ingat...panas smpai ke ptg..tetiba...tengahari...dok syiok2 sidai baju...tetiba hujan turun...lebat selebatnya...kalut angkat baju...lepas 15 minit...hujan stop...stop..full stop....

sama gak...kita dh rancang mcm2 utk g jalan2 ke Langkawi...contohnya...contoh...dah booking bagai....hotel etc...tetiba....boss x bagi abang kita cuti...cuti tarik balik...so kena laa g keje....huhuhu...

semua2 tu...kita dh rancang...plan cun giller....tapi bila semua yg berlaku tu..Luar kawalan...xleh nak cakap apa lah...Dia lebih tahu...Dia yang lebih Berkuasa....jadi kita kena terima dgn hati yg terbuka...

sama gak ler....last week....mmg aku dh plan baik...nak buat itu...ini....kasi adjust2 skeet...kasi keje settle cepat skitt....on paper...mmg cun laa aku punya planning....sekali...

x disangka2.......malam isnin lepas...kepala mula berat semacam...hidung pun dh mula berair2...bersin jgn cakap...Ahhhchooooo!!!!

esoknya....separuh muka terasa bengkak...dduuhh....tekak perit....kepala ting tong...

budak kecik pun turut serta dlm keadaan yg sama....sian dia...mama dia pun x sihat...huhuhu....dia pun joined e same boat too...huhuhu.....at least kita rasa x ok...kita telan gak air kosong tu...letak gak towel basah kat kepala...tp dia...mama dia letak towel basah dia buang jauh2...suh minum pun x mo....huhuhu...keje nak tido atas dada mama dia jer...mama dia batuk dengar sebatu...huhuhu.....sekali ngan MH pun terbangun.....sian kat dia....bebalik high temp smpai 39...oh anak...mama x sihat pun...gagah gak diri...berjaga mlm nak make sure awak x end up naik ambulance lagi....ohh tidak....not a nice experience....mulut pun x berenti baca salawat syifa...yg mmg rutin harian...tapi kali nie..bertambah2 dosage nyer.....

jumpa gp....sah ear infection...adusss...berdengung2 je telinga nie...sakit bertambah bila MH nangis ala2 tarik lagu Isabella...anak...ohh anak....kali nie...gp pompuan...dia xmo bagi Muhammad antibiotic....

ingat sehari dua...ok...Allah dh tetapkan...kali nie...seminggu...seminggu....kesian kat my abang...terpaksa KORBAN diri...jaga kami berdua...x g uni seminggu gak....huhuhu...xper....Allah balas balik kebaikan jaga kami di sana nnt.......InsyaAllah.....

tak apa lah....Sakit tu satu ujian...Ujian itu penghapus dosa....Tapi Dia Maha Adil....walau Dia bagi kesusahaan dan kepayahan dari satu sudut...Dia bagi Kemudahan sudut yg lain pulak....Rezeki makanan datang mencurah2....ada jer yg berhati mulia bawakan makanan...bagi makan...etc...Alhamdulillah...

Alhamdulillah....hari nie...baru badan rasa betul2 kuat....walaupun saki baki batuk tu dok ada sket2...tp kena SEMANGAT...SEMANGAT...keje pun banyak yg terbengkalai....


2 comments:

orangkecilorangbesar said...

Durra & Haikal,
Semoga cepat2 sembuh. Keciannya korang anak beranak..

durra abd razak @ kocikin... said...

Thanks Chah....
Alhamdulillah dah Ok...