Wednesday, April 18, 2012

Pembelian terPAKSA!!!

Selepas berkhidmat dgn jayanya...terpaksa aku mengucapkan selamat tinggal kepada iron cap Argos yg setia menemani kami semenjak mula2 menjejak kaki ke UK...leh tahan gak laaa...3 tahun setengah....dgn harga x smpai 10 pound itu...ko mmg sgt berjasa..walaupun...acap kali..ada gak kejadian yg x diingin yg berlaku...namun, last week...selepas aku ignore tanda2 semput iron Argos tu...akhirnya...kau bako jua tudung bawal 2 tone aku yg baru...huwaaaa!!!....x cukup tidak...kau telah membuat seluar ayahanda ku...terbako jua...huhuhu...so..Selamat Jalan laa wahai iron Argos...

Maka dgn kekosongan yg kau tinggalkan...aku dgn perasaan sedikit 'amarah' ketika itu...telah bertindak ganas...terus merembat...Iron cap Bosch...seperti yg di atas....dgn harapan..apa yg dikabo2 kan tu..benar belaka tiada yg tidak benar..melainkan...excellent...sesuai dgn investment yg ku laburkan itu...leh tahan gak kempis walletku utk harga sebijik iron..hamek ko...padan muka aku..geram punya pasal...huhuhu...

Welcome aboard...BOSCH Power II TDA5620GB Steam Iron...

dan selamat memulakan tugas anda dgn jayanya...Sekian.....

3 comments:

Khazzeayat said...

Hahaha, marah punya pasal, melayang beberapa pound!
Sila berbangga dengan diri sendiri. Sebabnya kita kalau tak marah, sure beli peralatan/ apa2 saja lah yang so-so je kan. Sebab nak jimat punya pasal.
Lupa yang kita nak pakai lama/ kerja kita memang menggosok menimbun kain. Tak pernah fikir pun kan, sudahlah keje kita banyak/ menimbun/ berat, tak nak pun kita invest untuk KEMUDAHAN kita...hehe..

selamat menggosok selalu!

durra abd razak @ kocikin... said...

hehehe...betul lah tu Anis...

tetambah banyak nak diiron...jd buat masa nie...rasa OK gak lepas dh gunakan yg baru tu...kira rasa guilty dah hilang...lega lak g beli iron tu...next project..kena cari iron board..demi nak jaga belakang...letih nak iron sambil duduk nie...hehehe (ada jer alasan nak membeli)

Khazzeayat said...

Adoi Kak Durra,

Qanaah dan wasathiah betul lah..masih duduk bersila gosok baju?

Hahaha..zaman duk belajar tu, memang la tak heran kan sbb student tak berduit.

Tapi, yelah akak ngan hsbd kan student!

Ada rezeki nanti, eloklah carik satu iron board. Selain tak sakit tulang belakang, baju pun tak komot bawah bila kita gosok atas. Komot atas bila gosok bawah. Haiisshh..stres den.