Thursday, June 14, 2012

Gudluck boy!!




Kecik jer lagi masa nie...x cukup setahun...hehehe

This week, bermula satu episod baru dlm kehidupan Muhammad Haikal....eh sebenarnya nie masuk 2nd week...sebelum tu lebih kepada orientasi....orientasi apa yer? jeng jeng jeng....xde lah kes besar mana pun...saja bikin gempak...heheheh....

Muhammad baru mula belajar g nursery...sebelum nie, dia x pernah di bawah jagaan org lain selain dari kami berdua...abah n mama dia.....kira one big step bagi Muhammad utk lebih berdikari serta pandai2 membawa diri....serta belajar bertolerasi dgn rakan sebaya....

Nampaknya, Muhammad boleh bawa diri...walaupun mula2 tu...bercinta gak ler nak bagi dia ok kat nursery tu...1st week orientasi tu...lepas hantar 1/2 jam...kompom ler nangis jer keje dia...lepas tu diorng cakap dia ok....bg dia familiarize dulu hantar dlm 3 jam sehari...

Sbbkan last week Muhammad x sihat lepas, jadi momentum sedikit lari bila hantar this week on e 1st day...Alhamdulillah...he is getting better and very adaptive...Nursery tu pun dia sorng jer yg Melayu..yg lain International...after all, owner nursery tu Muslim so mmg xde masalah berkaitan penyediaan makanan dll....so far dia xde masalah nak mix around dgn bebudak tu semua...

Kesian gak nak hantar dia...rindu pun ada gak...huhu...ye laa kan dekat 2 tahun gak dok jaga dia...membesar depan mata...tp demi terpaksa...utk kebaikan growing development dia jugak..maka kami pun terpaksa hantar seminggu 3 hari....obviously, vocab pun makin bertambah...Gudluck boy!!!

No comments: