Saturday, June 2, 2012

Sepandai2 tumpai melompat....

Pagi td dlm kul 10.30...mata pun baru celik jer...sbb semlm tido2 ayam sbb budak kecik x baper sihat...batuk2 mengalahkan org tua...huk huk huk...so kena laa aku jd 'pak jaga' semalaman looking after our precious boy..mcm tu ler kot masa mama dok berjaga masa aku sakit..sampai ler masa aku nak bersalin MH pun, she was there to make sure that I was Ok...huhuhu...

Ok balik citer awal..i received a phone call..caller addressed herself as a PC XXX (PC refers to a police officer)..informing me that our car was vandalized last nite..the green Honda..aku pun ngan blur2 n a bit shocked..cakap..aku akan call balik balai polis nnt..ingat random call..dlm 15 minit lepas tu, nampak 1 keter polis kat luar..dok usha2 keter Honda canggih kami tu..Ooo..baru aku rasa call td tu bukan scam...

Lepas kena 'interview' dgn policeman...baru ler aku tahu...rupa2nya pg2 buta td ada org yg terlebih 'gula' n sgt hyper telah membuat acara tari menari atas keter kitorng tu...huhu..kebetulan ada pulak insan2 yg prihatin nampak n ikut mamat tu sampai ke Subway takeaway..n call the police..maka duduk lokap ler mamat tu dr pg2 smlm..hehehe..

So lepas amik maklumat semua....n bersurai...dlm kul 3 ptg td..dpt call bgtau yg mamat tu dilepaskan dgn bail..pastu dia akan ada rekod jenayah..fuhh...cekap gak ler polis sini..bukan apa...dh baper kali keter kitorng jd mangsa mereka2 yg terlebih bersukaria ni...side-mirror kena patah..keter kena gores...etc..sabar jer...kira akhirnya justice is served today :)

2 comments:

orangkecilorangbesar said...

Glad you're writting again.. makna sabar ialah masih mengekalkan kebiasaan harian WALAUPUN menghadapi ujian Allah. One day at a time ya.. Hmm..semoga your little prince cepat sembuh. Try go to any Arabic medicine shop and buy blackseed honey for flu/cough. As for the 'tupai', padan muka dia.

durra abd razak @ kocikin... said...

hehehe...i am back!!!
itu bukan habatussauda' ker chah??
yup tupai2 tu kalau dh terlebih gula..mcm tu ler jadinya :) that's why Islam mengharamkan umatnya minum..harm more than good...