Thursday, July 19, 2012

Allah selamatkan kamu...


Birthday boy dgn cake 'segera'...
pastinya...berjaya gak mama dia mencari character "Cars" yg MH sgt2 suka...
cake x makan pun...yg dia pulun...Cars tu jer...huhu...
apa2 jer laa budak kecik!!

 

Kenangan dgn Tok lepas kena transfer dari Neonatal Unit ke Transitional Care Unit..Tok dok baca doa macam2 kat MH...
Ready to go home...


MH yg sgt bertuah...one and only cucu yg Tok sambut n ada sepanjang labour process...
Siap Tok bacakan doa sejurus selepas kuar...
sebelum kena hantar ker Neonatal Unit...utk next process....


Dgn "org kampung" merangkap kaum keluarga...
Pak Cik Gee n family all e way from Nottingham.
antara tetamu2 yg datang x putus2


Dah dekat rumah....selepas berkampung kat hospital berminggu2...
Tok dok baca doa lagi utk MH...
Alhamdulillah...


sama x pose saya dlm perut ngan kat luar? habits that i've picked up earlier...
skrng pun mcm tu gak..

Ohh yer...Alhamdulillah....16hb July yg lalu....MH telah mencapai another milestone lagi...melangkah umur 2 tahun...dah x baby dah pun...hehehe....jd toddler kan awak...big BOY sudah.....sbb masih lagi dlm keadaan yg x berapa best nak celebrate apa2 pun..selain...awak pun x faham pun apa Bday tu..hehehe...jadi...beli gak ler cake 'segera' sebijik yg ditampok2 kan ngan character Cars 2 plus mama conteng2 skeet atas tu....utk MH...plus beli giant toy blocks utk beliau memgasah minat susun-menyusun.....2 tahun yg lepas....

Kejap bebenor berlalu....MH jugak yg sgt bertuah...Tok dok ada dr sebelum lahir...sampai lahir...sampai ler keluar dr sepital....Ingat laa esok besar2 nnt...pengorbanan Tok utk awak...ohh semestinya kita sekeluarga....Moga menjadi insan yg 'cantik' luar dan dalam...anak yg soleh..jd insan yg baik mcm Tok jugak..Ameeen...we love u so much MH...

p/s: meh kita sama2 nyanyikan lagu...Allah selamatkan MH...Allah selamatkan MH...hehehe

6 comments:

@dik-nick said...

happy besdau haikal :)

Neny said...

sudah 2 thn ek durra? aku tingat lagi yg kita YM masa ko tgh pregnant & share ur story about MH's condition.

Alhamdullilah, dia membesar dgn sihat. Happy birthday MH! moga membesar menjadi anak yg cemerlang dunia akhirat.

durra abd razak @ kocikin... said...

Auntie Ul...
thanks very much for e wishes ^_^

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny...
Alhamdulillah...2 tahun sudah itu budak kecik...tu laa kan...penuh suka duka betul lak...
Ameen...semoga membesar dgn baik....

Khazzeayat said...

Selamat hari lahir yang ke-2 tahun MH..

alahai, muda nye..kita mak2 dah tua nih, kalau org wish bestday, sampai kat tu je lah, dont mention the age, ok! Hahaha..

Semoga hidup dan rezeki terus diberkati Allah.

Baby saya Khadijah pun dah berumur 1 tahun pada 24/7!

Cepatkan masa berjalan..

durra abd razak @ kocikin... said...

Thanks Auntie Ayu for e wishes :) ye saya dh 2 tahun ^_^ Alhamdulillah...

N happy belated birthday utk baby Khadijah jugak :)