Saturday, October 20, 2012

Hampir 6 bulan.........


28hb nnt, genap 6 bulan mama meninggalkan kami semua........terasa mcm baru semalam dpt phone call dari K.Ina bgtau yg mama koma dan she suggested me balik Msia as soon as possible..wpun sebelum tu, abah ada call, just to inform yg mama x sihat dan no need to rush..(sbbnya mama kami dh 2 kali pernah koma sebelum nie..pada ilham abah kami..she can pull it off too this time..tapi Allah lebih sayangkan mama)...Alhamdulillah...my abang made a right decision and booked flight tickets there and then for Muhammad and I..n dapat anakmu and cucu mu melihat mu utk kali yg terakhir...

Rindu mmg x pernah padam..tiap2 hari teringat...cumanya most of the time, emosi masih boleh dikawal..lately, rindu datang makin menjadi2...bila due semakin dekat nie...semoga Allah memberi kekuatan kepada aku utk menghadapi bila rindu dh xleh dikawal..hmmm...bukannya aku x redha...tp rindu..siapalah yg boleh halang..sedangkan kalau suami isteri yg berjauhan disebabkan tuntutan kerja (outstation) leh rindu2an..apatah lagi..rindu seorng anak dgn seorng ibu...dh besar panjang pun..apa2 hal..mesti kita refer gak ngan mak kita kan..wpun dh bersuami..beranak pinak..ibu tetap punya tempat yg istimewa...

It's ok Mama...tenang lah dikau di sana..di sisi Pencipta..semoga segala amalan kebaikan mama yg selama nie mama amalkan ....menjadi bekal kebahagian di sana..InsyaAllah..suatu hari dan masa, anak mu ini akan mengikut jejak langkah mu juga...terima kasih kerana menjadi ibu yg terbaik...ibu mithali...Al-fatihah...

p/s: betul lah org cakap...kita x kan tahu betapa bernilai sesuatu sehingga kita kehilangannya....jadi kengkawan yg masih punya ibu/bapa...rajin2lah ungkapkan kata sayang pada mereka selagi mereka masih ada...

No comments: