Tuesday, November 20, 2012

Welcome..Marhabban...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...Salam Maal Hijrah 1434 utk kengkawan semua....lama kan daku menyepi tanpa berita...hehehe...well..I am back!! walaupun masih tak 100%, tapi cukup ler kudrat nak hapdet gak blog yg suam2 kuku nie...Aku g mana? x de g vacation mana2..cuma vacation kat sepital n sekarang kena perintah berkurung kat rumah pulak..utk sebulan lagi kot...adeeehhh.... (lebam+lemau+boring+ etc..sbb aku nie kaki jalan...tapi demi masa depan yg cemerlang gemilang n terbilang..ku paksakan diri gak...huhuhu)

Maka dgn pengenalan yg serba panjang tu......MEMPERKENALKAN......drum rolls please.........


Ilmi Noura Bt. Badril Hisham
D.O.B - 9.11.2012
Friday
5.57a.m
P.O.B- Princess Anne Hospital, Southampton, UK
Weighed during birth- 3.479kg

So maka keluarga kami telah bertambah dari 2 kepada 3..dan sekarang dah jadi 4 orang..Alhamdulillah...siapa sangka n siapa menduga...rupa2nya rezeki kami terletak di sini..negara tanah tumpah darahku..turut menjadi tanah tumpah darahnya anak-anakku juga...mama diorng org Wales n 2 beradik lak leh join team England....SesungguhNya Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...Dia lebih Mengetahui.....jadi ini ler adik kepada Muhammad Haikal...yeaahh...Muhammad dah jadi abang!!!! Gambar kat atas tu masa cik Ilmi umur 3 hari...kira sehari selepas balik dari sepital...


Opppsss....yg nie hair style terbaru cik Ilmi selepas genap 7 hari iaitu pada 16.11.2012 hari Jumaat gak...abah dia berjaya 'mentarahkan' segala rambut di kepala beliau....n pada hari yg sama gak selepas Isya...Syukur...majlis aqiqah cik Ilmi pun berjaya disempurnakan dalam keadaan yg sederhana tapi sgt2 meriah berjaya dilangsungkan di rumah kami yg cute miut tu...sekor kambing comel ditumbangkan (aku agak jer kambing tu comel..diorng kan pakai coat..hehehe)..naper sgt meriah? jemputan melimpah sampai ke luar unit rumah kami..al-maklum ler...rumah size comel...jadi yg dipanggil pun hanya kaum lelaki..tp ada gak few ladies yg datang/tolong masa majlis tu berlangsung..apa2 pun..kami sgt2 berbesar hati dgn sambutan sahabat2 Soton yg datang...gonna miss the 'suasana' once we go back for good later on...

Selain itu, x lupa jugak bacaan Yassin dan tahlil utk arwah mama tersayang serta kaum keluarga yg telah pergi sebelum kita..Majlis hari ke-7 nie, betul2 nostalgia buat aku..sbbnya masa Muhammad dulu pun..mama insisted utk buat majlis kesyukuran walaupun masa tu MH masih lagi kat Neonatal Unit, PAH n aku pun baru jer sehari dpt balik ke rumah...jadi kami cuma menyambung tradisi yg telah dibuat oleh mama....Al-Fatihah...You will never be forgotten....cuma terasa sebak bila kenangkan mama x sempat nak 'jumpa' cucu yg sorang nie dan sorng lagi cucu yg bakal lahir InsyaAllah early next year...Muhammad Haikal mmg sgt2 bertuah sbbnya Tok dia ada setiap important ocassion dari mula dpt berita, scan, sehinggakan ke labor room pun Tok dia pun ada. hingga ke hari-hari terakhir mama pun, Muhammad berpeluang spent masa dgn Tok dia during those memorable 2 weeks visit....Subhanallah....apa2 pun i truly believe that mama's doa are with us...SMILE...

A BIG WELCOME TO ILMI NOURA!!!!

MOGA MENJADI ANAK YG SOLEHAH , 
QURROTA 'AYUNIN KEPADA ABAH & MAMA
IN SHA ALLAH...
AMEEN..

5 comments:

Neny said...

Tahniah durra & bad! She's such a cutie! Best kan bau baby baru lahir...will u be back for good dlm masa terdekat ni? ke lama lagi kat sana?

@dik-nick said...

tahniah

Khazzeayat said...

Kak Durra,

Mabrook, alhamdulillah dan barokallahufik!

Selamat berehat dan berpantang.

bEe HoNeY said...

chumelnya...congrats durra & badril...

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny..
Terima kasih..hehehe...aah betul bau baby sgt mengasyikkan..nampaknya dok sini lagi setahun lagi kot..kena settle few things..

Ul..
Thank you :)

Ayu..
Terima kasih :)

Mazz,
Thank you :)