Thursday, December 27, 2012

Dating!!!


Masa ber2 jer, mmg sokmo dating.Kalau rasa nak travel jauh2 pun, walaupun tengah hari atau pun malam pun. Selamba jer pack brg apa2 yg patut, pastu Zaaass!!! Pulak tu laki bini jenis x reti nak diam2 kat umah. Jadi x heran our 1st two years here in the UK leh tahan merata kami berjalan dan dah selesai tawaf 1 UK. Alhamdulillah. Masa tu, awak mmg x expect Allah nak bagi rezeki anak setelah menunggu akan lama. Jadi, apalagi mari menghappy kan diri dgn berjalan2. 

Lepas Muhammad 'muncul' dalam hidup, mmg xde chance nak g berdating berdua sbb kami babysit dia sendiri. Pastu 'muncul' pulak cik Ilmi..Kesimpulannya, agak berkurun gak kami berdua x g dating...Jadi pada 20.12.2012..chewaah...cun pulak tarikh tu kan..kan. aku pun dah hujung2 pantang. Maka, berdatinglah kami berdua mcm zaman dolu2 balik.Thanks to our sepupu sbb leh tolong tengokkan budak ber2 tu...tp xde dating mana pun, lepas movie terus balik..teringat kat bebudak tu..hehe..

Citer Hobbit mmg not bad tp xde laa superb sgt. Kalau 5 bintang, leh bagi 4 bintang. Aku rasa citer 007 jebond Skyfall lagi umpph..ooh lupa lak a week before dating nie, sebenarnya dah g dating gak..hehehe..
Bak mak aku pesan, quality time dengan pasangan perlu juga ada. Jadi aku sebenarnya ikut nasihat mak aku g dating nie..Sebab apa? tu nnt aku citer di lain waktu kalau aku ingat ler..hehehe...Oraitsss....mau layan A&H lak sementara org lain semua ZZzzzz..Me time!!!

2 comments:

Khazzeayat said...

Durra,

Heee..seronok berdating bila lama tak berdating kan sbb sibuk benar lah dgn anak dan keje rumah. Tapi bila pikir2, sampai bila2 pon tak abes keje rumah.

Cuma susah pulak nak praktik berdating untuk saya sbb husband jenis yang kesian benar nak tinggalkan anak walaupun yg babysit mak ayah ke and then kami berjimba-jimba..hahaha..kesimpulannya, angkut semua sekali!

Agaknya memang begitulah kot kalau suami lebih tua..hehehe..family man sangat ye..owh, btw he is 5 years older je pun..

durra abd razak @ kocikin... said...

Hi Ayu,

hehehe...mana2 pun x kisah..lain pasangan lain caranya utk kebahagaian rumahtangaa. Asalkan dua2 setuju kira ok lah :) mcm kitorng dh mmg dr dulu mcm nie (pre-nuptial agreement ala2 gitu)

Kurang2 sebulan sekali dh ditetapka n mesti ada quality time utk kami berdua shj..n each of us pun ada me time memasing2 supaya memasing x hilang identiti (biasa suami g minum ngan kawan2 or main sports..saya lak hang out borak2 ngan kawan2)..anak2 pun nnt akan ada individual quality time dgn mama n abah diorng nnt..InsyaAllah..