Tuesday, December 25, 2012

Haiyaaakk!!!!

citer gambar kat atas nie xde kaitan ngan citer kat bawah..
sekadar hiasan..ahaks..
(masa nie x silap 7 months preggy)

Hollaaaa!!!

mesti korng semua pelik...pesal ceria semacam jer cik kak nie..ada screw tercabut kat mana2 ker..hehehe...well....officially, tempoh 'berkurung' I telah tamat yg paling minimum yakni 44 days....Yeehhaaaa!!! bunyi mcm betul2 jer kena 'kurung'..hehe..xde laa sgt sebenarnya, yg aku jaga betul2 pun bab makan, tatatertib dan kesusilaan (dok sopan2..hehehe), bertungku, berbarut dan sewaktu dgnnya..bab berkurung betul2 kat rumah tu..aku hanya termampu utk 14 hari pertama..pastu bila aku dh mula moody dan sebelum aku jadi monster..hahaha- mengikut kata my abang..maka my abang pun bagi arahan paksa aku kena kuar..hohoho...xde g mana pun, dia bawa naik keter pusing2..kasi tengok lampu jer..hahaha..sapa yg kenal chek Durra, leh faham I nie mcm mana yer yakni jenis kaki jalan..keje nak berjalan jer..org kata sbb ada tahi lalat kat kaki..betul ke leh pakai?? tp mmg ada pun tahi lalat sebiji kat kaki aku tu :P 

Alhamdulillah..badan pun dah rasa ok..buat masa nie berjaya turunkan baby fat dalam 8kg..another 6kg to go sebelum dpt berat ideal I..hoyeeehh..selain tu..itu perut kena mau kasi sit up bila dah rasa betul2 ok..x dapat 6 packs pun..1 flat pack pun jadi laa..hohoho..rindu nak terjun kolam renang pun iyer...buat masa nie x berani nak lasak2 sgt kan..kang terpeleot, sapa lak nak tolong urut..jadi sendiri mau hengat laa!! cuma ada certain benda lagi yg aku masih pantang..certain makanan pun aku x berani nak ngap..ada lagi kot yg pantang smpai bertahun mcm masa Muhammad dulu kot..seperti pulut, laksa..huhu..

akhir tahun nie..cuti pun panjang..dgn kisah boxing day nyer lagi..tahun nie utk kali ke 2..pecah rekod, kami x g mana2 pun..tahun lepas atas alasan, x tau dh nak g berboxing apa...tahun nie..en. abang kena siapkan correction. aku lak masih malas nak berhimpit2 ngan org ramai..maka kita berboxing kat umah jer laa ye..aku pun sebenarnya, x tau nak beli apa dah..tp sebenarnya, poket pun kempis jer..terboxing awal secara alam maya..blamed it on winter blues....hahahaha...tu laa alasan yg sebenar2nya... :P 



ini gambar 'hilang akal' bershopping tahun 2010 kat Swindon...hoho..opss tp hasil rompakan tu bukan aku sorng jer yg punya..itu org kaya sarawak yg banyak borong..aku tukang bagi moral support jer..hehehe..tempias skett2 tu ada ler



tahun yg sama gak...2010..boxing tahap gaban..mcm mana pun lebih kepada experience nak nengok org berboxing siap 2 mlm tido hotel lagi. amek ko!!! Southampton- Bichester- Oxford- London...tp seperti biasa..aku masih berjaya menahan diri dari bertinju sampai lebam2 poket..haha..so xde laa banyak mana pun hasil rompakan..big boss pun masih boleh tersenyum..hahaha

2 comments:

mindafahmi said...

kalau satu tahi lalat pun dah macam ni, kami ni yang ada 2 tahi lalat comel kat kaki macam mana la.haha

durra abd razak @ kocikin... said...

kalau yg ada 2 tahi lalat kat kaki tu..maksudnya..x cuci kaki betul2...hahaha ;)