Monday, January 28, 2013

It's here again...

Tiap2 tahun..inevitably tarikh yg sama akan muncul n kedudukan angka akan berubah serta bertambah..hehehe..erti kata lain, tarikh lahir daaa!! So semlm, nombor belakang tu dh berubah lagi n erti kata lain..Allah telah memberi peluang kepada aku utk terus bernafas hingga ke saat ini..Alhamdulillah..

Semalam aktiviti biasa2 jer, cuma detik 12 tgh mlm 27hb Januari, 2013. My soulmate merangkap bestfriend ever aku...buat suprise wpun dh pesan berkali2..xperlu nak sambut bday aku..tp terharu gak sebenarnya bila dpt sekeping bday card yg cute n cheesecake yg super sedap.. (aku x sempat snap sbb my abang x beli sebiji takut x habis.dia beli 4 potong jer..sbb aku bukanlah penggemar cake..)tp serious sedap!! nak lagi...hehe..

Eh lupa lak, sehari sebelum tu pre-dinner makan kat Yo Sushi!! so bila sampai hari 27th tu..dh x tau nak celebrate mcm mana..hehehe..terlebih awal sudah..ucapan dari kaum keluarga dan sahabat handai pun datang mencurah2 (fb, sms, phone calls, viber, email, wassap dan segala jenis media electronics..kira kalo ada butang like tu lebih kot dari 100..konon.hahaha..)..apa2 pun bikin gua terharu...cheaaahh..tp ada 1 perkara yg aku miss sgt2..ucapan selamat hari lahir dari mama aku ( mode: sedih skeet) yg x pernah miss call aku tiap kali bday aku..apa2 pun, aku rasa dihargai & disayangi...yeaaahh...thanks very much you all!!!

Jadi apa kesimpulan yg aku leh simpulkan selama kehidupan aku di muka bumi Allah? Aku Sangat..sangat..sangat bersyukur dgn segala KurniaanNya dan so humble dgn semuanya yg telah diBerikanNya..walaupun ada ups n downs..semestinya, nama pun kehidupan kan...I am blessed!!! Alhamdulillah...semoga aku dan keluarga akan terus berada dalam payung RahmatNya dan sentiasa berada dalam Kasih SayangNya.serta termasuk dalam golongan yang diKasihiNya..Ameen, InsyaAllah
"maka nikmat Tuhan mana lagi yang kamu dustakan?"
(QS Ar Rohman)
P/s: mohon kengkawan semua sedekahkan Al-Fatihah utk mama ku yg tersayang..miss u..

4 comments:

Neny said...

Happy belated birthday durra! aku terlepas birthday ko sbb kalau ujung minggu aku mmg x ber FB, jadi maafkan aku ye...hehehe.

Semoga panjang umur, diberikan kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan bahagia dunia akhirat :)

durra abd razak @ kocikin... said...

Thanks Neny... :)

Khazzeayat said...

Happy Belated Durra..sgt belated..owh, saya pon tak tahu kalau tak bukak blog u ni..hehehe..kalau ada fb akaun, mgkn tak terlepas/ miss begitu lama...saya pun tak add awak..tah ape kebende yang bizi benar kan...asyik tak add awak. Anyway, barokallahufik. Semoga semua yang dirancang dalam hidup, yang baik itu menjadi kenyataan dan kegembiraan serta kebahagiaan berpanjangan.
Saya pun dah lupa pula apa nama fb Durra. Kalau Durra senang dan sudi, add saya dulu pun ok..Ayu Hosni is my FB name. Owh, Hosni is my father's name. Azhar is my husband's name, tu yg asalnya jadi Ayu Azhar (baca: romantik la kunun!)

durra abd razak @ kocikin... said...

Thanks Ayu for e lovely thoughts n doa :) InsyaAllah...