Wednesday, February 6, 2013

Hampir 3 bulan...



Tup tap tup tap....lagi 3 hari, saya nak masuk 3 bulan. Alhamdulillah. Buat masa nie saya dah lebih 5kg, agak-agak jer sebabnya last saya kena timbang 2 bulan lepas (masa umur saya 1 bulan). Masa tu berat saya 4.5 kg kata health visitor yg timbang saya. Tinggi saya pun ok. Mama saya lupa lak nak amik baper tapi ikut graf mmg within average height baby girl kat sini. 

Buat masa nie, saya masih lagi exclusively bf dgn mama saya. Alhamdulillah. Harap2nya dpt sampai ke umur 1 tahun paling minimum, besar harapan mama saya. Sebab abang saya exclusively bf dgn mama saya sampai umur 1 tahun n lepas tu campur2..hehehe..

Saya dah kena cucuk BCG bulan 12 hari tu, kemudian  pneumococcal vaccination(DTaP/IPV/Hib) 1st dosage, x lama lagi kena utk 2nd dosage lak. Aduiii...yg 1st tu saya sampai demam2.tapi mama cakap, tu semua nak membina antibodi saya.

Saya sekarang x sabar nak meniarap, buat masa nie saya dah berjaya pusing 3/4 badan saya. Mama saya cakap, kenapa nak laju2 sangat nie. Lepak2 la dulu.hehehe.. Saya pun dh boleh angkat kepala dari umur saya 2 minggu lagi. Mula tolak badan sampai cecah hujung babycot saya bila umur saya 1 bulan setengah..

Buat masa nie...saya dah boleh tido dari jam 7 mlm sampai 7 pagi n bangun sekali jam 10-11 malam utk minum. Mama saya pun rasa lega sikit, sbb xde laa dia ngantuk bila dia kena bangun pagi2 masuk opis..saya ikut jejak langkah abang saya so far. Alhamdulillah...wpun abang saya skrng suka tido jam 8 sbb dia dah besar skeet n suka main.

ok laa auntie2, uncle2 n kawan2 semua...saya nak beradu....

2 comments:

Neny said...

7 mlm - 7 pagi n bgn sekali aje????

Wow, untung mama mu...hehehehe

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny,

Mama dia dgn gigih train kasi tidur 7-7..idak pening laa mama dia nak g uni..tp kalau demam, jadual tu tak terpakai..hehehe