Friday, February 15, 2013

Kereta lagi dan lagi..dan lagi

tengok member kita sorng nie berposing...selama nie punya lah susah 
nak tengok dia pose statik mcm gini..car punya pasal..
diri sendiri offer nak bergambar...sabo jer laa


 Kereta bentuk orange pun ada!!! comel jer rasa mcm nak kupas n ngap sekali..hehehe

 Kereta Back To The Future....yg warna kuning belakang tu..kereta Mr. Bean...comel!!


Ohhh yg nie bukan display car..ini yg betul2 punya kat parking lots, mama Muhammad suka sbb Porsche warna putih..x dpt beli pun, dpt amik gambar pun jadi ler (mujur ler tn punya x ada, so leh ler usha kat dlm tu mcm mana kan ) selamba jer park keter mcm gitu jer..kot kat Msia, mau berbungkus2..hehe..


Tengok ler budak nie punya senyum...Muhammad..Muhammad...tersangat obsess dgn cars..especially fast car..

Adik Ilmi dh siap terlentok2 dah melayan abang Muhammad dok bercerita pasal cars....

Sementara tunggu masuk Top Gear punya show room, 3 beranak nie dok tengok tv kat atas tu...




Ini kereta/props yg diorng guna dlm filem 007 Jebon..silap..James Bond...sama kaler ngan winter cot Muhammad lagi...hehehe...dlm museum tu mmg ada special gazette showroom utk hero Ian Flemming yakni En. James Bond..dari 1st movie smpai ler yg terbaru Skyfall..leh layan gak citer jebon kali nie....nak tengok motor terbang, kereta ada bom, kereta boleh masuk air?? semua ada..chess...mcm promote ler pulak..


2 biji keter/land rover nie props terbaru diorng guna dlm Skyfall..ikut suka ati jer nak letup2 kan..hahaha...

Muka ciwi!! dpt amik gambar dgn ferrari versi classic...

 Nie pemandangan dari atas masa naik monoreal train keliling Beaulieu National Motor Museum, New Forest..


Sebabkan hari tu agak sejuk, x perlu nak berebut2 or beratur naik monoreal train nie...nak naik 100 kali pun xde org kisah..pakcik driver pun muka ala2 lega plus lebam kot..sbb xde org..hehehe...

Kalau sapa2 yg minat Top Gear, papan 'ajaib' nie mesti korang kenal...nie dlm Top Gear punya show room sebelum mula tengok video diorng...Muhammad punya laa excited dpt masuk sini...lupa lak nak snap muka kerang busuk dia tu..hehehe...

Lagi satu ikon Top Gear yg femes...the Stig..


Sebenarnya gambar2 nie leh levelkan tahap tapai...sbbnya kitorng g museum nie awal tahun 2013 yakni Januari..aku pun x baper ingat dh specific datenya..lebam n x tau nak g mana, ada elok kita manafaatkan 1 year round ticket yg beli dari February, 2012. Mmg sejuk hari tu, syukur ada matahari..Wpun dah pergi berkali-kali, tapi kali nie yg Muhammad betul2 appreciate dan sgt enjoy sbb sebelum nie member dok dlm stroller jer..mana reti lagi bab cars nie..baby lagi..so, this time around he was super excited and happy with what he saw on that day..lets the photos tell the story yeah...





2 comments:

Khazzeayat said...

Awesome Durra..saya pun suka Top Gear..and ofkos The Stig! Komen diorang tak boleh menahan kan..hehe

durra abd razak @ kocikin... said...

ooowwseemm sesangatnya ayu..bagi peminat tegar Top Gear..Muhammad ler..heheh...mmg komen x bley blah punya laa...