Thursday, March 14, 2013

Yes you can!!

Bila tengok last post, aiseh..sudah seminggu gak aku x hapdet ini blog..kenapa yer? bz bebenor ker..xde laa sgt..tp saja buat2 bz kot..hahaha....last weekend mmg hari lepak sedunia laa..sabtu g teman Muhammad g swimming kat council sport centre kat city..biasa kami g sana sebulan sekali mengikut kerajinan n tahap weekend xde tetamu yg bertandang..selain berselang seli dgn soccer club Muhammad..

so al kisahnya last week, kami g seperti biasa n Muhammad siap sedia ngan pelampong kat lengan tu dgn 2 biji cars dia (mamat nie mmg x leh renggang ngan CAR...huhuhu)..ko nak jd apa ler esok2 ye anak..mesti keje silap haribulan berkaitan ngan CAR kot..asal yg HALAL, mama ok jer..kalo jd designer Merc ke..BMW mama lagi suka..lalalala..leh bg mama sebijik..

Biasa kitorng pegang Muhammad..or dia akan berpaut ngan kitorng..swimming pool tu xde laa dalam mana..kids pool ala2 mcm kat Sunway Pyramid tu siap ada gelongsor, fountain, big tube, jakuzi...tahap kedalaman lak takat pinggang dewasa, tp kalau Muhammad masuk dlm skeet..compom tenggelam laa jugak..hehehe...satu waktu tu, masa Muhammad tengah excited..aku slowly, lepaskan pegangan dia..dia pun x sedar..dok plak pluk splashh suka ati tahap dewa..dlm 1 minit..dia boleh x sedar yg dia dah leh terapung siap sekali ngan kicking!! once dia sedar..terus tertelan air..hahahaha...n e rest is history..officially from that date 9th March, 2013 - he can float and swim :) punya excited, lepas tu siap xmo naik darat..apakah!!! hehehe...yeah...way to go MH..sooo proud of you my boy...lepas nie kita cuba x pakai pelampong pulak yer...x dapek laa pulak nak amik gambo..sbb dlm air kan..xde camera kalis air tu..

teringat lak mama dia suatu ketika dulu pernah kena lepas kat tengah2 laut PD tu, n sila berenang sampai ke darat..huhuhu...wpun pakai pelampong..tp leh tahan gak cuak, sbb I dulu mmg takut yg amat dgn air terutama bila x sure tahap mana dlmnya..opss...kuar topik..hahaha

No comments: