Monday, June 24, 2013

Syaaban is half way there...

Assalamualaikum semua....

pejam celik pejam celik...tak smpai 3 minggu lagi Ramadhan bakal menjelma...sgt kejap jer kan..dan 1/2 tahun pun dh berlalu..apa yg kita dh achieve? dan apa yg masih lagi kita tercari2? sudah cukupkah nikmat yg Dia berikan?? dan sudah jerihkah kita dgn DugaanNya? puitis x ayat2 aku kali nie..hehehe...serious...serious kan???

skrng nie, masa siang tersangat ler panjang..jadi bebanyak ler sabar menjalani ibadah puasa di kala summer ini. While i am writing this down, ramai yg telah selamat smpai di Malaysia ;) tetambah bebudak bujang..dlm summer holiday yg panjang..mesti amik peluang balik Msia..dpt berpuasa n beraya bersama sanak keluarga..Kitaorng?? nampaknya menggenapkan angka 5 beraya lagi sebagai perantau utk tahun 2013 utk sekelian kalinya dan mungkin yg terakhir di bumi omputih nie??? Maybe??  Nak balik pun sgtlah costly sbb dulu berDUA sekarang dah berEMPAT...dan tahun nie juga, kitorng semua beraya kali keDUA tanpa mama yg tercinta...Al-Fatihah...nostalgia? mesti laa kan...

antara kenangan yg mengusik jiwa kalau Ramadhan menjelma..saat2 berpuasa dgn keluarga...saat2 nak bersahur, kena amik turn nak panaskan makanan..pastu semestinya tarawikh kat Surau An-Nur dgn alunan adik2 Hafiz yg super cute..hehehe.....mati hidup balik pun mmg x akan sama dah suasana tu ;) so apa yg leh buat, flashback dlm otak saat2 terindah itu..(ayat jiwang lagi..hahahaha) but sincerely, I have no regret with my life. I've spent my precious childhood happily and being surrounded by the love ones..Thanks to my dear parents for giving me the opportunity..Alhamdulillah..hopefully, I will be able to give my kids similar experience and let them learn to appreciate family moments. Those are priceless!! N tahun ni gak, family kitorng akan bertambah lagi ahlinya..Tahun nie gak adik2 akan pertama kali beraya dgn mak Linda..meriah dah family den!! x sabar nak balik rasanya..hehehe

WHICH THEN OF THE BOUNTIES OF YOUR LORD WILL YOU DENY? (AL-RAHMAN 36) (maka nikmat Tuhan yang manakah yang kamu dustakan?)

oraits...gua mau sambung kelija..happy working Monday n salam nisfu syaaban ye tetamu2 ku yg dihormati...zassssss....


Gambar tahun 2007, muda remaja kan semua org..akekeke...masa nie majlis buka puasa kat rumah kitorng 
kat BTHO...masa tu Aiman baru jer lahir..dok terlindung kat belakang tu..tok pun ada..cute kan rumah kitorng..lapang jer..apa pun xde..hahaha..tp happening!!

No comments: