Tuesday, July 9, 2013

Dia datang lagi...

Assalamualaikum semua ......

Mesti semua tengah excited 1st day of Ramadhan 1434 Hijriah or 2013 Masihi...Alhamdulillah masih lagi diberi peluang utk bernafas dan menikmati Ramadhan di muka bumi Allah ni...nampaknya kali nie org2 UK sama berpuasa dgn org2 Malaysia..sokmo kitorng puasa n raya dulu dr Malaysia..this year, kita sama-sama lah nampaknya. Yeaaah....so kali nie mmg mencabar Iman, fizikal dan minda sebab....roll the drums please....jeng jeng jeng...kami bakal berpuasa selama lebih kurang 19 Jam!! ini betul-betul..seriously..19 jam..subuh 3 pagi dan maghrib 9.30 malam..sbbnya skrng tengah peak summer n daylight is longer than night..bonus dgn skrng UK tengah betul2 summer yakni mmg panas...panas kat sini mmg panas kering..beza dgn panas malaysia yg lebih humid..

Syukur, aku dh dlm training sbb dgn gigihnya menghabiskan 'hutang' puasa tahun lepas sebanyak sebulan..n Isnin lepas baru jer 'raya'...leh tahan gak ler...Alhamdulillah....ok laa kawan-kawan semua...selamat berpuasa dan moga kita mendapat Ramadhan yg terbaik dari tahun2 yg sebelumnya..Ameen....aku wish kat sini jer laa..sbb kat 'muka buku' tu...mmg 99 percent..adalah berkaitan..ucapan ramadhan, bertarawikh, lauk pauk utk sahur dan berbuka ;) jadi aku x mo dah ler ulang2 benda yg sama..segala fadilat n amalan yg sepatutnya korang boleh refer kat FB memasing yer....Wassalam.....

No comments: