Thursday, October 31, 2013

Malam 'berhantu'...

Kalau dulu duduk asrama, antara citer yg mesti ada 'hantu' atau aktiviti paranormal. Punya ler femes geng2 tak jejak tanah ni. Aku dulu dok asrama, mmg selalu lah di'dedah'kan citer2 menegakkan bulu roma nie. Brrrr....tapi kat sini, diorng pula yg prefer jadi 'hantu'. Walhal, selalu dah perangai mcm 'hantu' kalau waktu malam2, lepas minum air syaitonirrojim..Ish ish ish..banyak dah rasa entry aku pasal kejadian-kejadian x semengah yang berlaku dkt rumah aku ni...dalam 2-3 hari nie, memang bilangan 'hantu-hantu' yang berkeliaran di sekitar Porstwood agak membimbangkan.Boleh la panggil uncle seeker datang berkawan dgn diorang nie..heheheh....Insiden terbaru yg menyirap darah aku shot smpai ke tingkat 8...2 hari lepas, a group of idiots buat scene kat depan rumah kami..aku n my abang berkejar kuar..aku siap jerit lagi..hahaha..sungguh perkasa. Geram seh! kul 10 malam n my kids are fast asleep korang g buat bising..Paling menyirap bila ada sekor dua yg mula duduk atas kerete (bukan dlm kereta) atas kereta. Ada yg bertumbuk..ada yg dalam tong sampah (bukan luar) tapi dalam..rupa-rupanya ada sorang makhluk yg jatuh ke GF rumah kami..haaa hameeekkk ko..hehehe...jadi nak x nak, kena laa bg diorng masuk dlm n kutip balik kawan diorng tu...mujur ler masih bernyawa mamat tu..tu laa penangan 'air syitonirrajim'...iskh iskh iskh...

Jadi....tu citer sampingan jer...Tak ketinggalan gak kat nursery muhammad pun diorng gak Halloween Party/costume party. Jadi, aku pun pening kepala. Nak bagi si Muhammad ni jadi apa. Adoiii..harga costume yg jual kat Asda, Sainsbury, Tesco dll tu leh tahan gak..Belas2 pound gak tu...mula-mula ingat nak DIY jer jadi kan je LANUN..hehehe...belek2 punya belek kat dalam almari...Maka.....

  
Muhammad and his child career Mrs Joana (Jo)

Rupa-rupanya ada costume nie..Lega sangat mama dia..Thanks tu auntie Rus n uncle Jebat sebagai penaja utama Muhammad ke party sekolah dia...hadiah Bday Muhammad :) jadi, jimat poket mama n xyah mama pening2 nak DIY baju Muhammad....Yeaay....x dan nak snap gambar Muhammad n kawan2 dia..Girls rata2 jadi princess laa...or Disney character..snow white ada, sleeping beauty n banyak lagi...n Boys rata2 jadi Marvel Characters segala jenis Man kat belakang tu..ada gak few Lanun..comels!!! Kelas pun dihias bagai..mama x sempat snap jugak. Pumpkin merata2..nnt laa kot arini ada peluang..leh laa g snap barang sekeping dua buat kenangan persekolahan Muhammad kat sini...

Sapa2 yg minat cekelat...this is e best time to buy..Murah giller!!! tapi aku xleh makan bebanyak cekelat dah..hohoho...gigi dh x baper ok lepas bersalin 2 nie..oh my teeth..xper laa..janji masih vogue..ahaks...oraits..nak kena g jemput MH dah...adios amigos...

No comments: