Thursday, November 7, 2013

Pantai....

Al-kisahnya...entry ni mmg terbengkalai lamanya. Dah nak masuk winter baru nak dimuat turun. Kalau buat tapai, mmg dah jadi air tuak kan. Hehehe. Tetiba mai mood nak berpantaian walaupun pantai kat sini 100 kali x cun macam pantai kat Malaysia. Tapi tetap indah, bila ada unsur-unsur air, tanah n awan...Subhanallah, awan hari tu sangat-sangat indah mcm kena tiup kepul-kepul jer. Angin lak mmg kuat x hengat, senget2 tudung den..hehehe...

Earth, wind and fire (tapi xde fire dalam kisah nie). Ingat-ingat lupa aku, those photos were taken on our journey to Brighton. Nama tempatnya Littlehampton, adik beradik kepada Southampton dan teh lipton kot. Tapi leh cakap sepupu cik Ton..hahaha..sah merepek lepas pekena Bubble tea gelas besar perisa honeydew. kuikuikui...
























Gambar mcm pagar penjara tu...sbb aku nak amik tanda nama tempat ni. Bantai jer laa kan..janji ada. Duduk belah south UK ni untung sket dari segi nak menapak ke pantai mmg xde la jauh sgt nak mencari. Bezanya pantai yg ada pantai. Jenis pasir ke batu ke bezanya. Macam tempat kami Southampton tu, nama dok tepi laut (mmg tepi laut pun) tapi xde pantai. Boleh macam tu? sebabnya Southampton tu main port kat UK, macam Pelabuhan Klang gitu. Tempat org nak naik cruise ship mewah (titanic maiden journey started from here), segala barang-barang nak punggah dari commercial ships pun kat sini gak..Jadi mmg xde pantai.

Kalau rajin drive jauh skeet ke Bournemouth, leh dpt pantai yg kira anatra pantai tercun kat UK.Pasir halus mcm kat Malaysia tu. Wpun x secun n halus pasir kat Pulau Redang or Pulau Perhentian. Tapi kira ok laa.Esok-esok nnt, aku citer laa pasal Bournemouth kampung aku ke-2 tu yer...oraitsss...mau pulang dulu..Daaaa


No comments: