Friday, February 21, 2014

Combo Day8, Day 9 and Day 10: #100happydays

Alahai...nampaknya nak update tiap-tiap hari mcm x berapa nak Berjaya..Hohoho...ada je halangan dan rintangan yang mendatang x pun terdatang-dating. Wujud ke perkataan tu? hehehe...Hentam saja laa labu...janji ko jumpa labi...


Jadi kena laa jadi combo gak utk 3 hari ni...Selasa, Rabu and Khamis....3 in 1..

 
Day 8 (Part 1)
 
Haaa...siap ada part lagi kan utk Day 8. Bukan apa dlm sehari tu ada spent quality time secara individual dengan hero and heroin I tu..Jadi Part 1 ni, kisah I bawa MH g local library yang x sampai 5 minit berjalan kaki dari rumah kami. Kebiasaan every month pergi pinjam buku. Tapi kot mak ayah kekonon bz (bz laa sangat). Jadi dkt 3 months dah buku-buku x dipulangkan dan x berpinjam.
Jadi sebabkan masalah teknikal, I tertinggal charger lappy kat rumah. I decided to call it a day off...Yeayyy..sebab tgh tu nak kena Part 2 pulak....
Jadi MH sangat le happy dapat g library dgn mama dia...Me too..dpt jalan2 dgn MH kat Portswood. After we borrowed 5 books, we went looking for his mug.
Janji dgn dia, kalau dia dah x minum susu botol pagi2, I will buy him special mug. Jadi kuar masuk kedai. At last, ada mug yg berkenan di hatinya..
 
 
Day 8 (Part 2)
 
Tadaaaaa....ikut kena letak 1 gambar je tiap hari..Ada I kisah..hehehe, as long as I am happy. I just do it my way. Kan...Jadi lepas spent quality time dgn my little hero. It was Ilmi's time. Kena bawa dia g jumpa paed sbb kena refer dgn gp pasal kaki dia yg sedikit bengkok..Suka dtg sepital ni bukan apa, sgt child friendly. While waiting for the specialist, we spent time playing at the play area.
Siap ada flat screen tv tayang citer Shrek. Toys pun bersepah-sepah.
Happy sebab specialist cakap, nothing is wrong with her leg. Alhamdulillah..
Another happy day with the love ones.
 
 
 
Day 9
 
Menarik x gambar kat atas tu? haaaa...jangan x tau hari ke 9 tu. I ada buat jualan makan-makan tau kat sini. Ehem ehem ehem...nasi putih, ayam goring berempah, pajeri nenas, sambal belacan n ulam...Alhamdulillah, ad ayang sudi membeli. (tu yang x sempat nak hapdate tu...hehehe..sibuk meniaga)
 
 
 
 
Day 10
 
Roti 10 sen? Roti 5 sen?? seriously?? haaaa jangan terkejut...ini betul-betul. Pergi ASDA (mcm ala2 Tesco gitu) nak g amik ubat utk Muhammad..dah nak kuar dari ASDA, tetiba ada announcement kata jualan roti seposen.
Jadi, masuk balik la I ngan my abang. yang kecik tu besar mcm size gardenia tu..amik 2 ketul (satu 5 sen). Yang 10 sen tu...mmg bapak gedabak.
Sebab murah, lagi 2 hari nak expired. 2 hari lagi...jadi sempat ler nak cicah2..
KOt x sempat habis...leh bawa bagi kat swans n ducks kat lake.
Kenduri diorng..Alhamdulillah...
 
 

No comments: