Wednesday, February 12, 2014

Day 1: #100happydays

Assalamualaikum & salam sejahtera kawan-kawan :)

agak lama gak I menyepikan diri...bukan merajuk eh ..cuma kalut mcm2 benda nak settle n nak kena sort out. Jadi I came across this 'thingy' from my second cousin's fb. Macam menarik je. At least I can write or put down something in my blog everyday. So, I think about it and will give it a try. Walaupun rasa mcm happy je hari-hari.hehehe... Dia punya cara mcm gini:

(copy paste directly from the link. Click here )

How? Plain simple!
every day submit a picture of what made you happy! 
It can be anything from a meet-up with a friend to a very tasty cake in the nearby coffee place, from a feeling of being at home after a hard day to a favor you didto a stranger. 

#100happyday challenge is for you - not for anyone else.
It is not a happiness competition or a showing off contest. If you try to please / make others jealous via your pictures - you lose without even starting. Same goes for cheating.
 
ikut orang tu...kena letak kat insta, fb, twitter bagai...tp rasa mcm malas nak letak kat fb...kang org Lebam lak...jadi blog je laa jadi pilihan sbb mcm x ramai crowd sgt..Malu I...hehehe...

Day 1:


Show me the moneeeyyyhh!!! Apa kes ni nak tunjuk kat org ke yg I ada duit...kisahnya..dah 2 hari dok pening kepala kat mana ler I letak duit ni. Habis 'kemas' satu rumah..Nak beli ayam pun tertangguh sat...This morning, I  found it in my jacket. Aduh...Lega n syukur sangat2. Alhamdulillah...lepas ni jom g beli ayam n daging...tadaaaa......

4 comments:

Neny said...

Keep it coming Durra :). I like!!!

durra abd razak @ kocikin... said...

yeah...jom join nenny...

noor said...

Tapi tak de button like.. suka juga... sy tak de blog... ni yg rasa mcm nak ada blog. tapi malasnyer lah nak ambil gambar :-) It's good for us to count our blessings kan... :-)

durra abd razak @ kocikin... said...

Hi noor...

buat laa satu blog..utk suka-suki ;) xyah letak gambar pun x per..tp a photo depicts a 1000 words kan..Yeah...sebenarnya 1 gambar x cukup nak gambarkan betapa banyaknya blessings yg kita dapat dariNya...Alhamdulillah...