Tuesday, February 18, 2014

Day 7: #100happydays



Huwaaaa....I am the little monster...Budak kecik a.k.a Michiko ni sgt cheeky. Abang dia panggil Ilmi "Tokak"...sapa tau apa maksud tokak?? Ni berguru dgn Mak Ngah diorng la ni..kalau bahasa utara/Kedah..Tokak means gigit/bite..Lately, Ilmi ni nak tumbuh gigi geraham. Jadi dia gatal gusi. Asal boleh je semua benda dia nak 'tokak' termasuk le abang dia bila time 'wrestling' terutamanya.
Jadi nak kasi ayu sket arini, Mak Ngah pakaikan cik Ilmi dress...hehehe..tp x menghalang Ilmi dari naik turun tangga depan umah tu smpai Mak Ngah terjerit2 suruh turun..hehehe...a lovely face to look at before me..going out to office....Gambar ni je yang dpt snap, yang lain blur sebab suka sgt nak lari merata!!
 
Moga Miss Ilmi Noura membesar dengan sihat, menjadi anak yang solehah yang Berjaya dunia dan akhirat..Ameen..Mama heart you so much..muaaaahhhh!!!!!!

4 comments:

Pok Li said...

kalau loghat negeri tokak maknanya tekak. ha ha hak

Neny said...

We have to learn to be happy everyday kan? Kalau dok layan perasaan, benda yg x perlu risau pon jadi risau...I notice that I'm worried things yg belum jadi, x tau la whether it's faktor umur ke apa...

So kena look at all those small things to make life big

Nanti la aku cuba buat jugak :)

durra abd razak @ kocikin... said...

Pok Li,

ooh ye ker...leh belajar loghat nogori ngan Pok Li laa lepas ni ^_^

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny,

I used to get worried future things. Tapi sebab so many things had happened in my life these past few years..Aku mmg tukar moto idup aku..cuba mempositifkan diri aku sebaik mungkin..idak..rasa lama dah kot mereng..hehehe...cheersss...