Friday, March 7, 2014

Today and yesterday..great days

Day 23
 
amacam...comel x saya pakai mafla...hehehe..kejap je pun nak lekat kat atas kepala.
Lepas x smpai 5 minit, terus tarik-tarik. N menangis.hahaha
xper la dik...kecik lagi ok. Tapi esok dah besar sket, kena laa biasa kan diri...
 
 
 
Day 24
 
pepagi dah bau nasi lemak yang menawan lagi tertarik. Please excuse my photo yang
nampak biasa-biasa je tu. Kekadang term a photo speaks 1000 things tu x berapa nak tepat.
Kot kalau gambar boleh berbau. Mesti korang pun leh terliur punya.
Lama dah x pekena nasi lemak. Kalau kat Malaysia, dok catu air. Kat sini kena catu ikan bilis...
Haaa betapa preciousnya ikan bilis tu....takat kicap cap kipas udang ke, meggi ke..
x berapa nak heran sbb boleh dpt kat sini...belacan pun sama gak...
tapi ikan bilis...ada tu ada...tp mak aiiii bapak besar sekor2 besar ibu jari kaki...
harga pun leh juling biji mata hitam putih I ni tau...seciput jer dh dkt 2 pound..x smpai 200gm kot..
huhuhu....
Uols makan apa hari ni? mesti marbeles kan....

3 comments:

Neny said...

Durra, kat sini pon ikan bilis mahal. The good quality one, yg bila digoreng crunchy gitu, reganya boleh mencapai RM55/kg.

So aku pon catu jugak ikan bilis...hehehe

Haruna said...

omeyyynya michikooo!

durra abd razak @ kocikin... said...

Neny....oh ye ke...ingat kat uk yg mahal nak pengsan!! nampaknya esok2 aku kat msia pun mmg kena berjimat cermat menggunakan ikan bilis...

Achik Asma'..
Maceeeehhhh~ Ilmi