Monday, May 12, 2014

Hari yang membawa 1001 rasa...

Salam dan selamat sejahtera semua....
Agak lama juga I x update apa2. Kesnya sebab I banyak sangat benda nak kena settle dan masa pun makin dekat dah...Jadi so many things to do and yet so little time left. Plus the energy level does not up to the level when I was a little bit younger..hehehe...masih young tapi x berapa nak remaja sgt. Kuikuikui...

Last week penuh kat my FB newsfeed macam2 ucapan utk ibu/mama/bonda memasing utk setahun sekali selain hari lahir. I am not against the 'Mother Day's Day Celebration". Though, I've learnt during my early years in the UK. Originally, the celebration is closely related to religious beliefs. Bukan itu je, dari dulu pun I x pernah sambut sebabnya my personal opinion, Hari menghargai Ibu adalah setiap hari. Jadinya, waktu tu ada kelapangan I akan sentiasa menghargai my mom dalam cara yang I termampu (walaupun ada masa, terdetik andai ku mampu putarkan masa). Kalau cerita pun x cukup 100 muka surat. Hehehe (ayat malas nak huraikan panjang)

Tetambah 2 tahun kebelakangan ni, hmmmmm rasa mcm sayu je bila datang hari yg semua pakat wish mcm2 tu....dulu walaupun x sambut, x terasa sangat..tapi this year..terusik juga la jiwa tu. Kalau Malaysia celebrate tarikh lain n UK celebrate tarikh lain...dah mcm double combo jugak le wall feeds I tu ..ahaks...terutama tahun ni, blog hasil tulisan my little brother I tajuk ' Aku anak derhaka" telah mendapat segmen khas dalam siaran Sinar FM bagi slot khas hari Ibu...bila dengar sketsa yang dilakonkan semula oleh Abby Fana dan rakan2 beliau...Macam peristiwa 2 tahun lepas berputar2 dengan ligatnya....Moga Mama tenang di sana bersama ahli-ahli yang dikasihiNya...Al-Fatihah....

No comments: