Monday, July 7, 2014

Terima Kasih...

Salam Ramadhan kawan-kawan....

Lepas hamper sebulan balik sini...I rasa ada beberapa perubahan yang kita as Malaysian telah Berjaya achieve...slowly but steadily...6 tahun 'merantau' bila balik leh Nampak jugak x banyak sikit2 positive improvements especially dari segi budi bahasa....Entry ni ala2 skema khidmat masyarakat tapi ada masa kena bagi thumbs up gak...kan..x best asyik nak komen2 je kan...

Antaranya:

1. Terima kasih- ada beberapa kali juga insiden ni yg berlaku...Malaysian makin ringan mulut nak bercakap 'Terima kasih'....a good start. N I pun nak jadikan amalan ni melekat dlm kepala anak2 I...Bila mendapat kebaikan dari manusia...Terima kasih..Segala rezeki dan RahmatNya semestinya Alhamdulillah...Cik Ilmi pun boleh ckp Alhamdulillah (versi umur 1 setahun setengah) tiap kali burp..hehehe..

2. Bertimbang rasa- kalau dulu...jangan harap nak bagi jalan kat org lain...wpun masih ada lagi set2 yg 'kedekut' mcm ni...tp hati ni rasa happy...bila 'terjumpa' dengan beberapa Malaysian yg bertimbang rasa....

3. Iklan yang menggalakkan good ethics- wpun leh lagi dipertingkatkan lagi, but the message is there. Being a good manners civilian or human being wont cost you any pennies or ringgit Malaysia. But it gives you sense of satisfaction and happiness by being nice to others. Kan ;)

oraits...I ned to run some errands. Taaaaaaaaaaaaaa.....

No comments: