Friday, October 10, 2014

Musim beralih lagi.....

Salam semua.......

tengah buat semua? lepak2 ke keje uols? Agak lama gak le I x touch up blog ni....bukan apa, agak bz dgn segala aktiviti dari study sampai le social events..hehehe....dari jamuan2 makan, jalan2 (will update later, InsyaAllah) sampai le bab settlekan org2 baru yg nak settling kat sini...bab jadi agent settling ni mmg secara x sengaja dan involvement dalam arena ni semenjak dari dulu lagi....I bukan nak budget nice or baik, tapi perasaan x sampai hati tengok org2 baru terkial2 bila baru sampai sini menyebabkan masih lagi terlibat dalam aktiviti x rasmi ni....plus, pengalaman sendiri juga bila mula2 sampai...kalau xde org bantu, mmg blur habis...syukur ada yg sudi membantu walaupun tahu memasing bz tapi keikhlasan membantu amat2 dihargai..wpun at the same time, agak ralat juga bila org yg kita harapkan dan kenal utk membantu, boleh pandang sepi je...well, rambut sama hitam (kalau x color), tapi hati memasing x sama..ye dak?

Since last week, hujan je kat sini sampai ada guruh bagai..officially, we can bid farewell to cik Summer..and we are welcoming cik Autumn pulak...segala baju2 yg ala2 ayu ceria gitu pun..kena bye2 juga masuk kotak...masa utk bawa keluar baju yg tebal2 dan bersedia utk pakai 3-4-5 lapis baju..dan berjalan kedek2 mcm penguin...hahahaha...Umbrella? hahaha, amatlah x memberi kesan kepada hujan+angin yang leh tahan kuat, bukan tahap sepoi2 bahasa dah ni..ini tahap bertempik..hehee...I punya 1 umbrella dah gone with the wind..selamat masuk tong sampah..

Ohh yee......bila mula musim mcm gini, sana sini leh tengok org bersin, batuk, chreeettt...huhuhu....ini jap g, I pun nak kena g buat sesuatu sebelum termasuk dlm group flu ni...Ya Allah kuatlah badan ku, kuat badan suami, anak2, ayah dan ibu serta keluarga dan juga kawan2 semua....yeah...leh kata tiap2 tahun I amik flu jab. 2 tahun F.O.C sbb utk ibu2 mengandung kan...yg lain tu, kena invest sendiri kan....kot leh invest make up, foundation bagai sampai tahap rat rat..takat 9 pound utk flu jab..celah gigi cik jijah je kan.. ahaks...
Untuk kanak2 mcm Muhammad terutamanya yg masuk dlm golongan yg bahaya ( Respiratory problems) dgn cuaca ni, akan diberi priority, dan semestinya F.O.C..selain orang-orang tua..

Badan I ni x berapa nak macho sgt bila masuk musim sejuk2 gini..prevention is better than cure ;) sat g I nak g amik flu jab, selain nak memborong Vitamin C. Ok laa semua...sila layan gambo2 fall ni...dr album lama autumn 2013..hehehe ..photos were taken in Avebury. Adik beradik dgn stone hedge, best part ianya percuma dan boleh je nak touch2 ke apa ke...nak tahu lebih lanjut...sila click sini http://www.nationaltrust.org.uk/avebury/

 
 


 
 

No comments: