Sunday, September 20, 2015

Retak

Salam Isnin semua...

Kejap je kan dan nak Raya Qurban..haisssh...kejap je lagi dh nak end of the year and we will be welcoming 2016..Demi masa, sesungguhnya manusia dalam kerugian..Masa itu emas..Masa tidak boleh berpatah balik...so many reminders on this..

Semalam, terjadi kisah yg menyentap jugak laa hati sanubari I..sob sob sob...sahabat baik saya telah retak terbelah dua...huwaaa....kalau trace balik dlm entry 2010..i did mention about this( kalau rajin, leh le kome search nnt)...saat pertama kali kami bertemu...

apa kebenda yg I dok ngomel ni ye...my precious...my precious stone....peneman di kala sakit, di kala berpantang...jd kisah smlm, panaskan utk tuam my abang yg mengadu sakit belakang...tp terlupa..n terbakar lama...lebih dr sepatutnya...patutnya dlm 5-10 minit should be ok dah...ni dkt 1/2 jam kot...masa tu ok lagi....n siap dh balut lagi..n he used it well...n bila buka2 kain...haisssh....dh terbelah dua...huwaaaaaaa.....


Retaknya batu terbelah dua, retak juga hati ni,
Dalam banyak-banyak batu, batu nan satu ini membawa jiwa..
Batu terpilih pilihan bonda, diambil dari persisiran pantai di hadapan rumah kelahiranku..
Lalu dibawa melangkah sempadan negeri kelahiran..March 2010
Asalnya lima sekawan, yang telah berpindah tuan setia berkhidmat,
Tinggallah dikau seketul menemaniku wahai si batu..
Setia berkhidmat tak kira masa, menyambut dua kelahiran istimewa cahaya cinta kami di sana...
Setia sungguh menjadi penemanku hatta merentas dua benua..berbeda suhu berbeda cahaya..
Oh batu, kau bukan sebarang batu, tempat kau istimewa dalam hatiku..
Manakan ku cari ganti, tak akan sama walau bakal silih berganti...
Kau kenangan mengusik jiwaku wahai batu pilihan bondaku....berasal dr kampong kelahiranku...
Kau pergi jua..September, 16
Hidup tiada yang kekal...sob sob sob
Terima kasih atas segalanya...........



No comments: