Sunday, April 10, 2016

Oh my jiran....n weekend

Assalamualaikum semua.....dan salam sejahtera....

Hari isnin ni...mmg rasa mcm lemau skett sbb banyak benda yang buat masa weekend aritu....apa yg we all buat last weekend? huhuhu....Sabtu tu...ada sukaneka kat office my abang...Kids were having great fun! Parents pun tumpang sekaki...sepagian smpai tgh kat situ....MH n IN laa antara manusia yg super duper excited...nak2 buat kat area office yg secluded tu...haaa amik ko...lari sana sini mcm bola pingpong...plus dah kenal dgn anak2 staff yg lain...mmg mcm masuk apa je bebudak aritu..hehehe...parents pun leh santai sambil biorkan bebudak tu BEBAS tanpa rasa nak risau ke apa...activities pun happening, makan2 pun sodaaap....




Lepas tu, kami mcm biasa laa...mandi n solat kat office tu juga (jgn x tau...dlm kereta sentiasa ada 1st kits utk 4 beranak kalau nak g mana2 utk smlm tu lepas laa...) hmmm punya laa aktif kan keluarga Encik BH ni..hehehe...he loves travelling, jd..isterinya pun...kena laa faham n do something about his hobbies wpun..ada masa...aku ingin santai di rumaaah...hohoho...tp layankan je laa kan..hehehe...exciting gak sebenarnya...mcm last week kat Shah Alam..this weekend tetiba sampai ke Kg Bongek Rembau...haaaaa....

So, lepas Zohor kami pun check out laaa dari office yg indah permai tu ke PLUS.Next destination ialah Rembau,N.9..Geng Soton buat aqiqah anak sulung.....jadi...moh le kita kan....moh le wpun invitation tu mula jam 11.30pg...tp sbb sukaneka..jadi laa lepas zohor baru gerak..Demi memenuhi hajat sahabat2 Dr Mukri dan Dr. Zizi (both are medical officers..muda lah banyak dr kami ni..hehe)...so smpai sana...mmg org pun xde laa sgt...food pun dh susut...Mujur dah makan nasi ayam banyak2 td...hehehe...yg ohsem...jumpa laa lagi geng2 Soton yang late comers mcm kami gak ni..hehehehe..dpt ler lepak ngan Pn Sri Hazrin n Dilla seround...kami laa tetamu terakhir....
Area rumah diorng mmg very close tu Gunung Datuk..tp sbb dah lewat n cuaca pun mmg leh tahan gak bahang panas.....so big boss pun called it a day....jom balik laa..wpun awal2 tu ada hint gak nak jengah waterfall n man made pool...tp..kita balik je laaa nampaknya.....what a day...


Tittle atas...mmg x masuk story lagi.....hehehehe......wpun kes dh tutup....tp...itulah....kena belajar memaafkan laa sbbnya bagi menghormati kebaikan ayahanda dan arwah bonda yang sgt bersabar dgn jiran tetangga yg punya pelbagai peel....Alhamdulillah...we tried to tolerate...dan bermuzakarah....so chapter tu dah tutup...minta maaf pun dah settle...harap mereka terbuka hati dan menerima dgn ok...wpun depan nampak ok...harap dlm hati pun mcm tu jugak lah...cumanya...mungkin pihak kami turut terlepas pandang juga...dan cuba berbaik sangka wpun bersiri2 episod yang terjadi...Semoga Allah membuka mata dan hati jiran kami tu.....after all mereka lagi senior dan sepatutnya lebih arief dan peka dgn apa yg berlaku....Jadi Ahad pg tu....g settle bab rumah No 18, sekali dgn kisah jiran tu...hehehe...n ada birthday party Syifa...n lepas tu...kemas2 skett laman depan n belakang rumah....ptg tu mmg balik laa...sbb utk hari ni......tu laa kisah kami utk weekend ni....Dari Serdag ke Rembau..lepak kat Kampung....taddaaaa..habis dh 2 hari...hehehe....

Tenggelam muka birthdy girl.....hehehe...
sepupu yang terlebih excited....


No comments: